Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Sibiu – Piteşti: O singură ofertă a fost depusă pentru construirea secţiunii 2 Boiţa – Cornetu

2
20 Oct 2021 18:14:26
Autor: Melania Agiu
Foto: CNAIR
Foto: CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, miercuri, că a primit o singură ofertă la licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa - Cornetu din Autostrada Sibiu - Piteşti.

Pentru această etapă a licitaţiei, fuseseră invitaţi să depună oferte şase candidaţi.
 
„Miercuri, 20.10 2021, a avut loc depunerea ofertelor pentru Etapa a II-a (Propuneri Tehnice şi Propuneri Financiare) pentru procedura de atribuire a contractului Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2, Boiţa – Cornetu". Până la termenul limită de depunere a ofertelor s-a înscris următorul ofertant: ASOCIEREA MAPA INSAAT VE TICARET A.S. - CENGIZ INSAAT SANAYI VE TICARET A.S.”, au transmis reprezentanţii CNAIR.
 
Aceştia precizează că, Etapa I a procedurii de licitaţie restrânsă „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2:Boiţa – Cornetu” a fost finalizată în data de 23.07.2021 fiind transmise totodată şi Invitaţiile de participare la Etapa a II-a a procedurii – Etapa de depunere a ofertelor, către cei 6 Candidaţi precalificaţi la prima etapă.
 
„Operatorii economici interesaţi au avut la dispoziţie un termen iniţial de două luni pentru pregătirea ofertelor (20.09.2021), care a fost ulterior prelungit cu încă o lună, până la data de 20.10.2021, fiind astfel asigurat un termen mai mult decât suficient pentru pregătirea ofertelor.”, menţionează sursa citată.
 
Valoarea estimată a contractului este de 4,63 miliarde de lei fără TVA.
 
Traseul are o lungime de 31.33 km
 
Sursa de finanţare: Fonduri Europene Nerambursabile.
 
Termenul de finalizare prevăzut este de 18 luni proiectare şi 50 de luni execuţie.
 
„Această secţiune conţine ca principale lucrări 49 de poduri şi viaducte, 7 tuneluri cu lungimi cuprinse între 250 m şi 1590 m şi Ecoduct în zona localităţii Lazaret.”, precizează reprezentanţii CNAIR.
 
În luna iulie a acestui an, CNAIR anunţa că şase asocieri de companii au rămas în cursa pentru construirea lotului 2 Boiţa – Cornetu de pe Autostrada Sibiu – Piteşti.
 
„În cursul zilei de astăzi, 23 iulie 2021, CNAIR SA a finalizat procesul de evaluare a candidaturilor depuse în cadrul procedurii de atribuire Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, a transmis sursa citată.
 
Astfel, CNAIR anunţa că a calificat, în urma aplicării criteriilor de selecţie, conform algoritmului de calcul aferent Criteriilor de selecţie nr. 1-5, următoarele candidaturi pe primele 6 locuri:
 
1. Asocierea Mapa Insaat Ve Ticaret A.S. – Cengiz Insaat Sanayi Ve Ticaret A.S.
 
2. Asocierea Makyol Insaat Sanayi Turizm Ve Ticaret A.S. – Gülermak Ağir Sanayi Inşaat Ve Taahhüt A.Ş. – Yapi Merkezi Inşaat Ve Sanayi A.Ş. – Ozaltin Insaat Ticaret Ve Sanayi A.S.
 
3. Asocierea Aktor S.A. – Rizzani De Eccher S.P.A.
 
4. Asocierea Strabag Srl – Acciona Construccion Sa
 
5. Impresa Pizzarotti & C S.P.A.
 
6. Astaldi Spa
 
Amintim că până la termenul limită din 16 februarie 2021, au fost depuse 11 candidaturi pentru tronsonul de peste 31 de kilometri cuprins între Boiţa şi Cornetu, ultimul din cele cinci din Autostrada Sibiu – Piteşti care a fost scos la licitaţie.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat pe 8 decembrie 2020 licitaţia pentru proiectarea şi execuţia secţiunii 2 Boiţa – Cornetu din Autostrada Sibiu – Piteşti.
 
Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru obiectivul de investiţii „Proiectare şi Execuţie Autostrada Sibiu – Piteşti, Secţiunea 2: Boiţa – Cornetu”, în lungime de 31,33 km.
 
 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Azzumbo Jo
20.10.2021, 22:14:25

Nasol: asta este unul din cele mai complexe segmente ale autostrazii Pitesti - Sibiu, ma asteptam sa participe mai multe firme la licitatie.

+12 (12 voturi)
Utilizator Adevărul
20.10.2021, 23:26:29

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările