Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Transilvania: A fost deschisă circulaţia pe lotul Târgu Mureş-Ungheni. Câţi kilometri de autostradă are România

21
6 Dec 2021 17:56:00
Autor: Melania Agiu
Circulatie deschisă pe Lotul Targu Mures - Ungheni, Foto: Facebook Ministerul Transporturilor
Circulatie deschisă pe Lotul Targu Mures - Ungheni, Foto: Facebook Ministerul Transporturilor

Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii a anunţat, luni, deschiderea circulaţiei pe un nou sector al Autostrăzii Transilvania: de la Târgu Mureş la Ungheni.

Potrivit sursei citate, odată cu deschiderea Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni, municipiul Târgu Mureş va avea asigurată o legătură rutieră modernă cu Câmpia Turzii, Cluj Napoca, Sebeş şi Alba Iulia, dar şi cu frontiera de vest a României, ceea ce va scurta timpii de deplasare şi va creşte gradul de siguranţă rutieră.
 
„Astăzi se deschide circulaţia pe autostrada Târgu Mureş-Ungheni. Vorbim de 4,5 kilometri care au profil de autostradă şi 4,7 kilometri la profil de drum naţional cu două benzi pe sens. Rezultate concrete! Nu festivism!", a anunţat, pe pagina sa de Facebook, Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor. 
 
Ministrul a reamintit că, în data de 20 decembrie, urmează să se deschidă circulaţia şi pe noul Drum de legătură dintre Podul Prieteniei, Vama Giurgiu şi DN15.
 
„La ora actuală, în România se circulă pe 940,99 km de autostradă.”, precizează reprezentanţii Ministerului Transporturilor.
 
Aceştia au oferit şi câteva informaţii suplimentare despre proiect.
 
„Proiectul Autostrăzii Târgu Mureş – Ungheni a presupus construcţia unui sector de autostradă în lungime de 4,5 km şi a unui drum de legătură, în lungime de 4,7 km. 
 
Drumul de legătură porneşte de la Târgu Mureş şi face joncţiunea cu sectorul de autostradă, care continuă până la Ungheni.
 
Antreprenorul, Strabag S.R.L., a primit Ordinul de începere pentru execuţie în data de 22 iulie 2020, iar conform contractului trebuia să finalizeze lucrările în luna februarie 2022.”, precizează sursa citată.
 
Conform datelor publicate de Ministerul Transporturilor, valoarea proiectului este de 192.06 mil. lei fără TVA, iar contractul a fost semnat în data de 29.05.2020. 
 
Perioada de de garanţie a lucrărilor este de 9 ani. 
 
Contractul a prevăzut inclusiv construcţia a 3 poduri şi pasaje pe drumuri de legătură, 6 poduri şi pasaje pe autostradă şi două noduri rutiere pentru conectarea autostrăzii la reţeaua de drumuri existentă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

21 Comentarii

BOBO
6.12.2021, 18:24:32

Da rezultate concrete intr-adevar ! Dar nu ale tale. Tu doar ti le asumi ca un mare rahat ce esti !

+10 (12 voturi)
Realist
6.12.2021, 18:42:24

Ce obraznicie, e de ieri ministrul Transporturilor si azi vorbeste de "rezultate" !! Baaaa pesedimea ta, ce ati facut in cei 30 de ani de cand conduceti tara ?

+19 (19 voturi)
v g
6.12.2021, 18:37:44

Ce fapte concrete a facut maimutoiul asta???? Astea toate sunt bucatele de autostrada incepute de mult....strecurate cumva pe sub usa si smulgand banii pentru finantare din labele hraparete ale pesede-ului. Cand partidul lui de ca**t va reusi sa faca de la zero in timpul unui mandat o autostrada cap-coada intre 2 orase majore din tara, atunci o sa ii consider ok. Ceva de minim 100km, nu limbrici de-astia de 4-5km.Pana atunci sunt niste infractori care au fost permanent la butoane si nu au facut nimic.

+5 (5 voturi)
Toader Aileanei
6.12.2021, 18:38:13

Da adica o medie de 31.36 km pe an(in 30 de ani) adica 0.0859 km pe zi. Asta inseamna 85 de m pe zi. Cred ca si dentistii din Romania plombeaza mai mult de 85 de m de plombe pe zi in gura oamenilor. Toti sparlamentarii au vile si sute de milioane venit asta in contrapartida(pentru merite deosebite).

-3 (15 voturi)
Highlander
6.12.2021, 18:49:20

" Rezultate concrete,nu festivisme" :)) Ce penibil e asta care ranjea slugarnic pe langa Dragnea...El inca nu a invatat drumul spre toaleta din ministerul transporturilor si se lauda cu 5 kilometri de autostrada facuti de altii,ca doar nu i-a facut el in doua saptamani de cand e ministru.

-21 (31 voturi)

Vezi toate comentariile (21)

Modifică Setările