Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Autostrada Transilvania: a fost lansată licitaţia pentru problematicul lot 3 Cheţani - Câmpia Turzii

2
20 Jul 2021 09:17:31
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Facebook/Cătălin Drulă
Foto Facebook/Cătălin Drulă

Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunţat marţi dimineaţă că a fost lansată licitaţia pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot 3 Cheţani - Câmpia Turzii

„Vestea bună a săptămânii pe care o aşteptam cu toţii: a fost lansată licitaţia pentru finalizarea lucrărilor pe problematicul lot 3 Cheţani - Câmpia Turzii, parte din Autostrada Transilvania.
 
Urmărim cu prioritate acest proiect, pentru că este crucial să nu mai existe alte întârzieri peste cei cinci ani în care românii ar fi trebuit să poată deja circula pe această autostradă.
 
De ce spun asta? Iată un scurt istoric al lotului:
 
Contractul a fost licitat şi atribuit în 2015. Lucrările au început în 2016 şi ar fi trebuit să se încheie într-un an. În 2021 ajunseseră la doar 40%, după ce constructorul a intrat în insolvenţă.
 
După un „progres” de numai 1% în 5 luni, Compania de drumuri a ajuns la soluţia pe care a încercat să o evite până acum, dar care devenea singura opţiune fezabilă pentru avansarea lucrărilor - a reziliat contractul, cu intenţia de a relicita urgent proiectul.
 
În primăvară, instanţa a dispus suspendarea rezilierii până la judecarea pe fond. Luna aceasta, situaţia s-a deblocat, odată cu admiterea cererii creditorilor de declarare a falimentului antreprenorului care şi-a pierdut capacitatea de folosinţă. Astfel, Compania de drumuri a putut să notifice încetarea de drept a contractului şi să organizeze cât mai rapid noua licitaţie.
 
Punct şi de la capăt. Este timpul să construim inteligent şi pe baze solide. Asta am promis şi asta se va întâmpla”, a scris ministrul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

gigi banateanul
20.07.2021, 10:45:24

Nu cumva sunt prea multe firme care intra in insolventa sau in faliment ??? Eu cred ca e ceva putred la CNAIR ul asta...sunt prea multi bani, sefii au venituri prea mari si banii le-au luat mintile !!!! Cred ca firmele castigatoare cotizeaza prea mult la puliticieni si la sefii CNAIR ului si de aceea apar problemele...DNA ul ar trb sa faca ceva investigatii...

-7 (7 voturi)
Mcm Mcm
20.07.2021, 11:01:44

Firmele astea de apartament, numai pentru muls banii și dat șpagă, încet, încet se termina, DACĂ CNAIR și MT își fac treaba… in speța ministrul transporturilor. Iar d-ul Drula se pare ca își face treaba , ani lumina fata de precedesori (Bode, Cuc, și alți politruci de aceeași speța )

Modifică Setările