articolul anterior articolul urmator

„Autostrada Unirii“ ne va uni cu Ucraina. Comisia de Prognoză confirmă că lucrează la direcţionarea către Suceava

32
8 Nov 2018 19:23:20
Autor: Elena Deacu

32 Comentarii

db
8.11.2018, 20:39:43

Si cui ar folosi legarea Ucrainei de Republica Moldova??? Ce mare dezvoltare economica aduce acest drum??? Cine va da 7 dolari/100 km sa circule pe ea??? Cu adevarat utila ar fi legarea Iasiului de Europa de Vest, acest lucru ar dezvolta cu adevarat nordul Moldovei. Dar se pare ca guvernul comunist de la Bucuresti pe langa faptul ca nu vrea sa acceseze fonduri europene face, cel putin in cazul de fata, jocul Rusiei ... Pacat!

+12 (18 voturi)
Camelian Propinatiu
8.11.2018, 21:34:59

Teleormăneanul Marin Preda ar zice: Delirul! Puterea e tot mai imprevizibilă logic, economic.

+4 (10 voturi)
BYBY BYBYKU
9.11.2018, 01:04:13

astai-i dorinta moldovenilor din est si west ca-s frati cu ukrainieni, cat sa-si faca ei 3 business-ul intre ei, nu cumva sa fie vreo autostrada spre Transilvania sau Valahia., ca-i mare bai.

-10 (14 voturi)
Lucifer
8.11.2018, 20:47:44

Vorbă multă, sărăcia...Moldovei. Făceţi-le măi o dată, fir-ar ale dracu de autostrăzi!

+7 (11 voturi)
M Costi
9.11.2018, 05:10:26

Multa gargara politica si propagandistica vis-a-vis de aceasta autostrada din Moldova , in conditiile in care nicio localitate din zona nu dispune de sosea de centura ( ocolitoare ) completa ! Asa incat TIR-urile si masinile in tranzit strabat cartiere dens populate , crescand pericolul de accidente si generand poluare. Oricine circula auto in prezent pe traseul Iasi-Tg. Mures poate constata fatul ca traficul auto este lejer , nu se justifica autostrada. Probleme de trafic sunt doar in localitaile urbane strabatute , acolo se pierde mult timp. Exemplu : Un TIR care intra in tara pe la Sculeni ( granita cu R. Moldova ) , pentru a ajunge la Tg. Mures , n-are alte posibilitati decat sa strabata cartiere din Iasi , centrul oraselor Podu Iloaiei , Tg. Frumos , cartiere din Pascani si Tg. Neamt , centrul orasulor Borsec si Toplita , cartiere din Reghin ! In conditiile in care nu s-au finalizat autostrazile intre Pitesti-Sibiu si Ploiesti-Brasov , este greu de crezut ca Romania dispune de resurse financiare si umane pt a incepe inca o autostrada , in Moldova. Asa incat mult mai realista ar fi inceperea de sosele de centura ( ocolitoare ) in localitatile din Moldova si care ulterior sa fie unite cu autostrazi , in baza unor proiecte bine gandite. P.S. Din punct de vedere al traficului auto , mult mai intens in prezent , se justifica economic o autostrada in Moldova de la sud la nord , care sa lege Bucuresti ( si Dobrogea ) de Suceava-Vama Siret ( si Iasi ) , aproximativ pe ruta actualului E85 , poreclit de jurnalisti ca "Drumul mortii ".

-4 (14 voturi)