Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Cel mai mare parc fotovoltaic din România va fi construit la Arad. Investiţia va fi de 700 de milioane de euro

3
23 Feb 2021 20:22:02
Autor: Melania Agiu

Aproximativ 700 de milioane de euro vor fi investiţi pentru construcţia celui mai mare parc fotovoltaic din ţara noastră, unde se doreşte instalarea de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 1.000 de hectare de teren, cu o putere instalată de 700 MW.

Potrivit Radio România Timişoara, parcul va fi construit în judeţul Arad, în zona graniţei cu Ungaria şi ar urma să aibă impact major în sistemul energetic naţional, consideră reprezentanţii investitorilor, care au participat, marţi, la o dezbatere la Consiliului Judeţean Arad privind oportunitatea construirii obiectivului. 
 
"Este un proiect fotovoltaic de o anvergură mare, cu un impact major asupra sistemului energetic naţional şi în principal asupra judeţului Arad, legat de siguranţa energetică. Discutăm de energie verde, în condiţiile în care Europa se îndreaptă tot mai mult spre energie verde, pentru protecţia mediului. Ocupăm nişte terenuri foarte slab productive sau neproductive, terenuri arabile, nu păşune. Investiţia este de aproximativ 700 de milioane de euro. Se doreşte instalarea de panouri fotovoltaice pe o suprafaţă de peste 1.000 de hectare de teren, cu o putere instalată de 700 MW", a declarat Sorin Buliga, reprezentant al investitorilor, după dezbaterea la care au participat autorităţi locale, reprezentanţi ai Consiliului Judeţean şi diverse asociaţii de protecţie a mediului sau alte ONG-uri. 
 
Primarul comunei Grăniceri, Petru Bătrînuţ, spune că investiţia ar putea crea multe locuri de muncă şi ar aduce sume importante la bugetul local.
 
”Investiţia va aduce bunăstare comunei Grăniceri, prin ceea ce înseamnă impozitele şi taxele plătite de către investitor bugetului local. Am studiat un proiect similar din Spania, iar pe perioada implementării se poate ajunge la 1.200 de locuri de muncă create. Pentru mentenanţă vor fi angajaţi zeci de muncitori“, a declarat primarul, potrivit ziarului electronic, Actualităţi Arad.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Marineti Alex
23.02.2021, 20:51:12

700 MV cât produce în prezent Cernavodă și dublu față de Porțile de Fier 1

+2 (2 voturi)
Din Oradea
23.02.2021, 22:53:35

In loc sa construim parcuri fotovoltaice si eoliene, energie verde 100%, noi constuim 2 reactoare nucleare cu tehnologie primitiva ultra-periculoasa si daunatoate ce poate distruge intreaga Europa pentru mii de ani si sa ucida milioane de oameni. Bravo Romania ! Inapoi in epoca de piatra !

-8 (8 voturi)
ion ion
24.02.2021, 01:09:28

@Din Oradea, De curiozitate, tu ai terminal vre-o scoala, ceva?

Modifică Setările