Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Centura Bucureşti: Mobilizare bună pe şantierul pasajului Olteniţei-Popeşti Leordeni. Care este stadiul lucrărilor şi când ar putea fi dat în folosinţă

2
26 Oct 2021 18:43:45
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook/Irinel Ionel Scriosteanu
Foto: Facebook/Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a transmis, marţi, că luna viitoare se vor finaliza cei 372 de piloţi necesari tuturor pilelor şi culeelor pasajului Olteniţei – Popeşti Leordeni.

„Mobilizare bună şi la pasajul Olteniţei – Popeşti Leordeni. Luna viitoare se vor finaliza cei 372 de piloţi necesari tuturor pilelor şi culeelor pasajului. Se asfaltează şi breteaua de trafic agabaritic, care face legătura între şoseaua Olteniţei şi Centura Bucureştiului, sensul spre Glina, şi continuă forajele cu două foreze, pe zona spre Bucureşti.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, se lucrează, în continuare, la cofrarea, armarea şi turnarea riglelor peste pilele deja executate, dar în acelaşi timp s-a finalizat armarea şi se toarnă zidurile laterale la rampa de coborâre spre Berceni.
 
Ionel Scrioşteanu mai transmite că a fost finalizată, până la stratul superior, rampa de coborâre spre Glina şi se lucrează pe toată zona la lărgirea Centurii Bucureştiului, la patru benzi, de la DN4 până la Berceni. 
 
„Continuă devierea utilităţilor şi realizarea canalizării pluviale aferente pasajului.”, precizează sursa citată.
 
Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic anul viitor, după cele de la Domneşti şi Berceni.
 
„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021. Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.
 
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a semnat în iunie 2019 contractul de Proiectare şi execuţie „Lărgire la 4 benzi a centurii rutiere a Municipiului Bucureşti Sud între A2 (km 23+600) şi A1 (km 55+520), Lot 1 – Amenajare nod rutier Centura Bucureşti – DN4 (Olteniţa), km 29+500 – km 33+190”.
 
Oferta desemnată câştigătoare a fost cea depusa de ITINERA SPA. Valoarea de semnare a contractului este de 169,51 milioane de lei fără TVA.
 
Durata contractului este de 150 luni începând de la data atribuirii contractului, din care: 6 luni proiectare, 24 luni execuţie, 120 luni perioada de notificare a defecţiunilor (garanţie conform duratei ofertate în cadrul factorului de evaluare).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

m lupascu
26.10.2021, 20:43:22

- fără esedei

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
27.10.2021, 02:04:04

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările