Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Centura Capitalei: Cum avansează lucrările pe şantierul Pasajului Berceni

2
27 Oct 2021 14:25:58
Autor: Melania Agiu
Lucrari la Pasajul Berceni, Centura Capitalei, Foto: Facebook Irinel Ionel Scrioşteanu
Lucrari la Pasajul Berceni, Centura Capitalei, Foto: Facebook Irinel Ionel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioşteanu, a publicat, miercri, noi imagini de pe şantierul Pasajului Berceni de pe Centura Capitalei. Potrivit acestuia, constructorul a început asamblarea tablierului metalic, la sol, tablier care va avea o greutate totală de 1400 de tone.

„A început asamblarea tablierului metalic la sol, la pasajul Berceni. Au început forajele pentru realizarea piloţilor necesari ultimei rampe a pasajului, respectiv rampa de urcare/coborâre spre Bucureşti.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia a fost finalizată şi montarea predalelor la rampa de urcare dinspre Jilava, dar şi la rampa de coborâre spre Popeşti-Leordeni şi a început montarea acestora la rampa de urcare/coborâre dinspre Berceni. 
 
Ionel Scrioşteanu a precizat că se continuă realizarea suprastructurilor la pilele deja executate pe zona inelului central, continuă şi devierea utilităţilor, iar la bazinul de retenţie a apei pluviale în zona DJ401 s-au finalizat armarea şi turnarea plafonului. 
 
În iunie 2020, secretarul de stat Irinel Ionel Scrioşteanu anunţa că Ministerul Transporturilor a emis autorizaţia de construire pentru Pasajul Berceni de pe Centura Capitalei.
 
Contractul pentru proiectarea şi construirea Pasajului Berceni de pe Centura Bucureşti a fost semnat pe 6 martie 2019 cu asocierea SC TRAMECO SA – VAHOSTAV -SK, a.s. – CONSTRUCŢII ERBASU SA – GRAFIC TENDS S.R.L pentru suma de 146 milioane de lei fără TVA.
 
Durata contractului prevedea şase luni de proiectare, la care se adaugă 24 luni pentru execuţie.
 
Potrivit estimărilor reprezentantului din Transporturi, acest pasaj va fi dat în trafic anul viitor, după cel de la Domneşti.
 
„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021.

Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.
 
Pe centura Bucureşti Sud, atât la Berceni cât şi la Popeşti –Leordeni carosabilul se lărgeşte la 4 benzi în zona noilor sensuri giratorii suspendate. Alte două pasaje sunt în lucru la Domneşti şi Cernica, podul de la Cernica fiind cel mai întârziat şantier de pe Centura Bucureşti.
 
 
 
Citeşte şi: Centura Bucureşti: Mobilizare bună pe şantierul pasajului Olteniţei-Popeşti Leordeni. Care este stadiul lucrărilor şi când ar putea fi dat în folosinţă

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

m lupascu
27.10.2021, 17:35:14

- fără pesedei

-7 (7 voturi)
Utilizator Adevărul
28.10.2021, 01:35:03

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările