Clădirea IGSU din Bucureşti va fi reabilitată. După lucrări, va fi „promovată“ de la clasa a II-a de risc seismic la a III-a

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Dezvoltării a supus dezbaterii publice un proiect de act normativ prin care propune reabilitarea clădirii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru a putea fi încadrată în clasa a III-a de risc seismic, faţă de a II-a, cum este evaluată în prezent.

„Pentru o asemenea clădire riscul seismic RsII nu este acceptabil. În aceste condiţii clădirea nu mai corespunde destinaţiei actuale impunându-se urgentarea consolidării acesteia. Având în vedere importanţa excepţională a clădirii IGSU, lucrările de consolidare sunt de primă urgenţă şi trebuie executate în totalitate.

Prin efectuarea lucrările de consolidare propuse cladirea se va încadra în clasa de risc seimic RsIII”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Potrivit acesteia, suma necesară lucrărilor aferente corpului C este de 51 milioane de lei, din care MDRAP va plăti, prin CN de Investiţii, 50,6 milioane de lei, diferenţa urmând să fie achitată de Ministerul Afacerilor Interne, prin IGSU. Lucrările vor fi terminate în 27 de luni.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenta îşi desfăşoară activitatea în imobilul din strada Dumitrache Banu, nr. 46, sector 2, Municipiul Bucureşti.

Imobilul, construit în anul 1968, cu regim de înălţime de S+P+7E+etaj tehnic (parţial), situat în intravilanul Municipiului Bucureşti, compus din teren în suprafaţă de 4.728 mp şi construcţii edificate pe acesta, se află în proprietatea publică a statului şi în administrarea Ministerului Administraţiei şi Internelor - Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, conform Hotărârii Guvernului nr. 258/2010. 

Imobilul este compus din trei corpuri, cu formă dreptunghiulară, în plan, A, B şi C, despărţite prin rosturi de dilataţie de 2,5 cm.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite