Investiţii

articolul anterior articolul urmator

CNAIR a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ

3
7 Dec 2021 18:26:53
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook CNAIR
Foto: Facebook CNAIR

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis, marţi, că a primit documentaţie incompletă pentru proiectul Autostrăzii Târgu Mureş - Târgu Neamţ.

Potrivit sursei citate, în acest context, în perioada următoare se vor face verificări, atât pentru a stabili dacă au fost respectate observaţiile transmise anterior, cât şi dacă nivelul de calitate al documentaţiei corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini.
 
„Astăzi, 07.12.2021, Ingenieria Especializada Obra Civil E Industrial S.A. a înaintat Studiul de fezabilitate pentru Autostrada Târgu Mureş - Târgu Neamţ revizia 3, asa cum a fost stabilit în cadrul şedintelor săptămânale de progres. Documentaţia a fost predată pentru întreg obiectivul de investitie Autostrada Târgu Mureş – Târgu Neamţ”, au transmis, marţi, reprezentanţii CNAIR pe Facebook.  
 
Conform acestora, la o prima analiză, s-a constatat că lipsesc documentatiile necesare pentru obtinerea Acordului de mediu (RIM, SEA, SEICA, PMM etc.), documentatiile privind ocuparea terenurilor (Raportul de Evaluare al imobilelor afectate si Identificarea proprietarilor si imobilele detinute de acestia si lista proprietarilor si imobilele afectate semnate si stampilate de Primarii) iar volumul Autorizatii, Avize si Acorduri este incomplet. 
 
„În perioada următoare, documentatia va fi analizata de catre Departamentele de specialitate din cadrul CNAIR S.A. in vederea verificarii modului in care au fost implementate observatiile emise anterior si de asemenea dacă nivelului de calitate al documentatiei transmise corespunde cu cel solicitat prin Caietul de sarcini”, a mai transmis CNAIR.
 
Contractul pentru acest tronson din Autostrada Unirii (A8) a fost semnat în mai 2019 cu firma Ingenieria Especializada Obra Civil e Industrial/ Acciona.
 
Pe 31 august, CNAIR a formulat mai multe observaţii, cuprinse într-un document de 27 pagini, cu privire la studiul de fezabilitate predat atunci.
 
Contractul de completare studiu de fezabilitate pentru Autostrada Tg Mureş – Tg Neamţ a fost semnat pe 28 mai 2019 pentru suma de 17,58 milioane de lei.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

laur laur
7.12.2021, 23:01:15

Vor constata ca documentatiile lipsa, nu au fost prevazute in contract si ca urmare se va intocmii un act aditional la contract, cu majorarea duratei si a pretului . Exista vreo sanctiune data unui director din CNAIR pentru neindeplinirea sarcinilor din fisa postului, mai clar pentru incompetenta ? Nu atata timp are sustinere politica. Statul Roman a esuat, cum spunea un cetatean care a contribuit la esec, pentru ca aparatul bugetar s-a deprofesionalizat, si posturi importante sunt ocupate de sinecuri, habarnamisi de partid, La stat nu este incurajata competenta, profesionalismul, sau onestitatea , dimpotriva , In conditiile in varful piramidei sunt ministrii care au terminat la 36 de ani de facultatea, la o "universitate bomba" de produs diplome pentru analfabeti, mai jos pe scara erarhica sunt majoritatea sunt dupa chipul si asemanarea acestora si cum apare unul onest si competent, ii da-n cap de frica sa nu-i ia locul sau sa-l toarne ca fura. La o alta scara este si cazul USR, in guvernul Citu

Iobag Nerfos
7.12.2021, 23:06:34

Niste mici omisiuni, vorba lui 'nea Iancu, prin punctele esentiale: certificate de mediu, valoarea exproprierilor...

m wakki
8.12.2021, 14:00:26

Adică 18 milioane bani aruncați pe fereastră Cel mai probabil chiar caietul de sarcini era prost făcut și incomplet Nu-i bai, băgăm alți și alți bani in documente și hârtii. Autostradă în realitate o sa fie când o zbura porcul Ultimul om competent și serios din companie și din minister a ieșit la pensie demult, au rămas numai atârnătorii politici, beizadele, amantele și krvele politicienilor

Modifică Setările