Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Crespo, convins de soacră să investească în România

0
30 May 2012 21:49:00
Autor: Alin Ion
Hernan Crespo şi primarul Dorin Filip au tăiat ieri panglica fabricii de la Rovinari
Hernan Crespo şi primarul Dorin Filip au tăiat ieri panglica fabricii de la Rovinari

Fostul mare fotbalist argentinian a inaugurat ieri, în orăşelul gorjean Rovinari, o fabrică de camere video de supraveghere. Rodica Rossi, soacra lui Crespo, e o româncă stabilită în Italia acum 30 de ani.

Vizita lui Hernan Crespo, fostul mare fotbalist argentinian, la Rovinari e un eveniment istoric pentru localitatea situată la 25 de kilometri de Târgu-Jiu.

Fotbalistul de 37 de ani a ajuns în Gorj ca asociat al unei firme italiene, care a participat, alături de o companie românească, la construirea unei unităţi de producţie de camere de supraveghere.

Starul sud-american s-a dovedit foarte îngăduitor cu metehnele româneşti şi a aşteptat 15 minute ca prefectul judeţului, Liviu Andrei, să-şi facă apariţia. „Am fost reţinut de probleme importante", şi-a motivat acesta lipsa de punctualitate.

A primit o plachetă şi cheia de aur a oraşului

Fabrica se află chiar lângă termocentrala Rovinari, a doua ca putere din România. Crespo a tăiat panglica inaugurală, împreună cu primarul localităţii, Dorin Filip, care a trecut recent de la PDL la PNL.

„Doi prieteni mi-au spus despre această posibilitate de a face o investiţie în Rovinari. Sunt mulţumit de fabrica realizată aici. Arată foarte bine şi cred că şi angajaţii sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă. Sperăm că afacerea se va dezvolta şi că o să reuşim să angajăm mai mulţi oameni", a spus Hernan Crespo.

Argentinianul a participat apoi la o festivitate şi la o conferinţă de presă la sediul Primăriei Rovinari, în cadrul căreia a primit cheia din aur a oraşului şi o plachetă.

Primarul şi-a făcut campanie electorală

Primarul Filip a fost emoţionat de prezenţa vedetei internaţionale. „Este o onoare pentru noi să-l avem aici pe renumitul fotbalist Hernan Crespo. Pentru oraşul nostru este un eveniment deosebit, chiar istoric".

Primarul, care candidează pentru un nou mandat, n-a avut însă nicio reţinere în a-şi face şi puţină campanie. Filip şi-a pus un afiş electoral chiar deasupra unui banner de bun venit dedicat lui Crespo.

Remus Băluţeanu, asociatul român, a povestit cum a ajuns celebrul fotbalist să vină la Rovinari, un orăşel de aproximativ 10.000 de suflete.

„Eu sunt reprezentant şi administrator al grupului Enova şi desfăşurăm o activitate în Rovinari din anul 2000. Avem mai mulţi parteneri italieni, iar doi dintre ei sunt prieteni foarte buni ai lui Hernan. Au fost aici, au studiat terenul, le-a plăcut şi au decis să vină. Crespo este prieten cu colaboratorii noştri din Italia".

Fabrica va produce 100 de camere de supraveghere video pe zi. „Este prima fabrică de acest gen din Europa.

Asemenea produse se fabrică în momentul acesta numai în China. Cu ajutorul partenerilor noştri din Italia şi al celebrului fotbalist Crespo am reuşit să facem ca un vis să devină realitate la Rovinari.

Produsele vor fi vândute, în primul rând, pe piaţa românească şi apoi la nivel mondial. Sperăm ca într-un an să extindem capacitatea producţiei şi să ajungem la 80 de angajaţi", adaugă Remus Băluțeanu.

Cei 30 de angajaţi ai fabricii au fost calificaţi în noua meserie de specialişti veniţi din Italia. Viorel Andrei, 28 de ani, din Rovinari, a terminat facultatea de management, dar nu şi-a găsit de lucru în domeniul în care s-a pregătit.

Hernan Crespo  a fost gura de foc a Argentinei


Legătura cu fotomodelul Alessia l-a făcut să uite repede decepţia suferită când Marcela s-a căsătorit cu altcineva. Alessia, cu opt ani mai tânără, participase la Miss Italia. Au petrecut Crăciunul împreună, iar Hernan a decis s-o ducă în Argentina şi să o prezinte familiei.

În 2005 au făcut două cununii. Cea civilă a avut loc în Italia, la Limido Comasco, un orăşel cu 2.000 de locuitori. Cununia religioasă a avut loc la Buenos Aires. La petrecere au fost prezente 300 de persoane, între care mulţi colegi de-ai lui Hernan (Ortega, Almeyda, Mascherano).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările