Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Cuc: Autostrada Braşov-Comarnic pe buget de stat va avea şansele cele mai mari să se finalizeze în perioada următoare

4
23 Jul 2019 19:32:46
Autor: Elena Deacu

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc a declarat marţi că introducerea autostrăzii Braşov-Comarnic pe buget de stat va avea şansele cele mai mari să se finalizeze în perioada următoare, iar impactul nu va fi unul mare, întrucât plăţile se vor face pe măsură ce lucrările vor avansa.

Duminică, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că renunţă la construirea acestei autostrăzi în parteneriat public-privat, ci în schimb va cere Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) declararea acestui tronson proiect de importanţă naţională, pentru ca lucrările să fie realizate din fonduri guvernamentale.

„Hotărârea doamnei prim-ministru a fost o hotărâre şi o decizie foarte bună. Eu, în 2017, eram aici când am semnat contractul de proiectare şi execuţie pentru lotul de autostradă Râşnov-Cristian. Când l-am semnat, am avut intenţia de a da o ireversibilitate acestui proiect, care stătea de doi ani în sertarele companiei şi nimeni nu-l atribuia. Eu am cerut o analiză foarte clară a celor de la companie şi iată că acum se lucrează. Tot atunci am avut dorinţa de a lansa acest tronson de autostradă din bani de la bugetul de stat”, a afirmat Cuc, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, aceasta este singura şi cea mai rapidă variantă pentru finalizarea proiectului.

„Trebuie să găsim o variantă curajoasă să facem acest proiect, iar eu cred că este vorba şi de asumare. Trebuie să găsim şi forma legală. Astfel că decizia doamnei prim-ministru a fost mai mult decât binevenită. Este un proiect matur, care poate fi lansat imediat în execuţie şi proiectare. Sunt convins că introducerea acestei autostrăzi pe buget de stat va avea şansele cele mai mari să se finalizeze în perioada următoare. Nici impactul pe buget nu este mare, pentru că nu se dau toţi banii odată, ci treptat, pe măsură ce avansează execuţia”, a mai spus oficialul guvernamental.

Lucrările la centurile Comarnic şi Buşteni vor fi reluate, în aceste condiţii, susţine Răzvan Cuc.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Tomescu Tom
23.07.2019, 19:42:52

Nu ar fi mai bine sa ii cheme pe sarbi sa faca autostrada asta ? Ne-ar costa mai putin si s-ar termina mai repede .... Plus ca ar lega-o direct la autostrada lor ce duce la Marea Adriatica ... :)))

+2 (2 voturi)
Marian Petrescu
23.07.2019, 23:03:24

E cam tarziu Cuc,in 2020 vin alegerile si nu mai aveti timp,trebuia sa o faceti pana acum de cand sunteti la putere.

Sorin Barbul
24.07.2019, 08:30:17

Mda: Se tot „finalizează” de vreo 10 ani.

Mihai Popescu
24.07.2019, 08:47:13

Sa speram ca in max. 50 de ani vor face autostrada.