Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Cum avansează lucrările la Pasajul Domneşti, următorul care ar putea fi deschis pe Centura Capitalei

1
19 Jan 2022 14:44:13
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Irinel Ionel Scrioşteanu a publicat, miercuri, noi imagini de pe şantierul Pasajului Domneşti, următorul care ar pjutea fi deschis pe Centura Capitalei. Potrivit sursei citate, s-a turnat placa de suprabetonare şi a început realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre Bucureşti.

„Chiar dacă ştiu că lucrările merg bine, nu renunţ la vizita săptămânală pe şantierul pasajului Domneşti. S-a turnat placa de suprabetonare şi a început realizarea suprastructurii la rampa de urcare dinspre Bucureşti.  Continuă realizarea grinzii de parapet de-a lungul rampei de urcare dinspre Chiajna. Continuă montarea predalelor şi a început şi realizarea armăturii pentru placa de suprabetonare la rampa de urcare/coborâre dinspre Domneşti.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook. 
 
Conform acestuia, continuă şi realizarea suprastructurii la rampa de coborâre spre Bragadiru, dar şi montarea elementelor prefabricate la zidurile de sprijin la rampa de urcare dinspre Bragadiru, la rampa de urcare dinspre Chiajna, precum şi la rampa de coborâre spre Bucureşti.
 
”Continuă şi relocarea reţelelor de utilităţi, precum şi realizarea reţelei de canalizare pluvială şi a reţelei de iluminat public.”, precizează secretarul de stat.
 
Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.
 
Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.
 
Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat
 
Lungime: 536 m
 
Cost: 91,5 mil lei
 
Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON
 
Contract semnat: 2017
 
Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)
 
Finalizare posibilă (n.r.): Q1-Q2 2022
 
Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.
 
„Aşa cum am promis, în maximum doi ani (2022), vom finaliza cele cinci pasaje pe actuala Centură a Bucureştiului. Primul este gata! Pe pasajul Mogoşoaia se circulă începând din data de 30 septembrie 2021.
 
Urmează, în ordine, pasajele: Domneşti, Berceni, Popeşti-Leordeni (Olteniţei) şi Cernica. În maximum trei ani (2023) vor finaliza şi cele trei loturi de pe A0 Sud, adică 52 de km din Autostrada de Centură Bucureşti Sud”, a declarat în repetate rânduri Scrioşteanu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Adrian Furnica
19.01.2022, 16:52:35

Daca Prelungirea Ghencea ramine la doua benzi, pasajul asta e in mare parte inutil

Modifică Setările