Cum avansează lucrările pe şantierul pasajului de la Drajna. Constructorul Arcada s-a angajat să finalizeze lucrarea înainte de termenul prevăzut în contract

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook Ionel Scriosteanu
Foto: Facebook Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor Ionel Irinel Scrioşteanu a publicat, marţi, noi imagini de pe şantierul pasajului denivelat superior DN 21 – Drajna. Potrivit acestuia, dintre cei 214 piloţi necesari pasajului, s-au forat, armat şi turnat deja 46%, adică 98 de piloţi.

„Ritm susţinut pe şantierul pasajului denivelat superior DN 21 – Drajna (Drum TransRegio Brăila – Slobozia – Călăraşi _ Chiciu). Dintre cei 214 piloţi necesari pasajului, s-au forat, armat şi turnat deja 46%, adică 98 de piloţi. 

De asemenea, până acum s-au executat 77% dintre coloanele de balast necesare consolidării terenului de fundare, respectiv 1518 dintre cele 1969 de coloane. Acestea au diametrul de 500 de mm şi adâncimea de 9m. 

Au fost realizate toate cele 165 de grinzi prefabricate din beton necesare pasajului.”, a transmis oficialul pe pagina sa de Facebook.

Conform sursei citat, s-au armat, cofrat şi turnat primele patru radiere şi primele trei elevaţii şi au început lucrările de cofrare şi armare a primei rigle a pasajului. 

Totodată se lucrează şi la devierea celor două conducte de apă cu diametrul de 1000 mm, pentru a permite realizarea pasajului. 

„Vă reamintesc că amplasamentul acestei lucrări a fost predat constructorului la data de 11 ianuarie, anul acesta. Este vorba despre realizarea unei supra-traversări pe DN21, cu o lungime de 2,7 km, iar pasajul propriu-zis se va întinde pe 305 m. Pasajul va traversa totodată şi DN 3A Lehliu – Feteşti, drum naţional paralel cu CF 800.”, a precizat Ionel Scrioşteanu.

Pasajul de la Drajna va fi parte integrantă a viitorului drum TransRegio (TR ISTER) Brăila-Slobozia-Călăraşi-Chiciu, de aproximativ 142 km, din care 35 de kilometri sunt pe teritoriul judeţului Ialomiţa. 

Valoarea investiţiei este de peste 98 milioane de lei, fără TVA, din fonduri externe nerambursabile, iar termenul de execuţie este de 1 an şi jumătate. 

„Încă de la desemnarea companiei câştigătoare, am discutat cu conducerea Arcada, care şi-a asumat că va realiza pasajul înainte de termenul prevăzut în contract.”, a subliniat secretarul de stat.

Potrivit datelor CNAIR, stadiul fizic al pasajului este de doar 4 %, iar termenul contractual este septembrie 2023, ordinul de începere fiind emis la jumătatea lunii martie.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite