Departamentul de Stat al SUA: Gazul românesc din Marea Neagră ar consolida securitatea energetică în regiune

0
Publicat:
Ultima actualizare:
gaze marea neagra

Gazul românesc din Marea Neagră reprezintă o sursă de energie promiţătoare, dar încă neexploatată, care ar consolida pieţele energetice şi securitatea energetică în întreaga regiune, susţine Departamentul american de Stat al într-un comunicat, care arată că SUA urmăresc cu interes evoluţiile privind această situaţie.

„Statele Unite îşi reafirmă sprijinul pentru proiectele energetice care îmbunătăţesc diversificarea energetică şi securitatea energetică pentru aliaţii şi partenerii noştri din întreaga lume”, se afirmă într-un comunicat dat publicităţii de Departamentul de Stat de la Washington, după Conferinţa Mondială a Gazelor.

„Gazul românesc din Marea Neagră reprezintă o sursă de energie promiţătoare, dar încă neexploatată, care ar consolida pieţele energetice şi securitatea energetică în întreaga regiune. Urmărim îndeaproape evoluţiile pe măsură ce Parlamentul şi Guvernul României elaborează legislaţia care va stabili cadrul fiscal şi de reglementare stabil pentru companiile energetice, ca ele să investească în dezvoltarea acestei resurse. Sursele şi rutele de livrare diverse fac posibil ca energia să fie disponibilă la cel mai bun preţ pentru toţi şi ca niciun furnizor să nu poată utiliza energia pentru a constrânge consumatorii din punct de vedere economic sau politic”, transmit SUA.

Legea offshore, vitală pentru ca producătorii să poată face în această vară investiţii pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, a fost amânată din nou, săptămâna trecută, şi va fi votată în şedinţa extraordinară a Parlamentului.

Şi maghiarii au vorbit recent despre tărăgănarea adoptării acestei legi. Kristof Terhes, CEO al transportatorului maghiar de gaze FGSZ, a criticat miercuri întârzierea legii offshore, pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, spunând că nu înţelege de ce sunt întârziate legi „în baza cărora se va lua cea mai importantă decizie pentru România”.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite