Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Drulă: Următorii 10 ani vor fi decada transformaţională pentru infrastructura ţării. Finanţarea europeană va fi cheia

1
30 Dec 2020 17:02:40
Autor: Afrodita Cicovschi
FOTO Facebook
FOTO Facebook

Ministerul Transporturilor şi  Regia Autonomă Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău, au  încheiat, miercuri, contractul de finanţare pentru proiectul „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău”.

Obiectivul general al contractului de finanţare  „Creşterea gradului de siguranţă şi securitate la Aeroportul Internaţional George Enescu Bacău” constă în creşterea conectivităţii şi mobilităţii zonei printr-un volum crescut al pasagerilor care vor tranzita aeroportul. Proiectul prevede achiziţionarea de echipamente de siguranţă şi securitate.
 
Valoarea totală a proiectului este de 69.201.992,82 lei, din care 44.358.874,73 lei (85%) reprezintă contribuţie FEDR şi 6.784.298,46 lei este contribuţie de la Bugetul de Stat (13)% la care se adaugă contribuţia Consiliului Judeţean Bacău în valoare de 1.043.738,24 lei  reprezentând 2% cofinanţarea eligibilă a beneficiarului.
 
Perioada de implementare a Proiectului este de 47  luni, respectiv între data de 01.08.2018 şi 30.06.2022.
”Aşa cum am spus şi la preluarea mandatului, unul dintre obiectivele esenţiale pentru mandatul meu este atragerea a cât mai multor finanţări din fondurile europene pentru infrastructură.
 
Semnarea contractului de finanţare pentru Aeroportul Internaţional “George Enescu” Bacău este semnalul pe care îl dăm pentru locuitorii din Moldova pe care îi asigur că această zonă, uitată de atâtea guverne, va avea în perioada următoare tot sprijinul care este necesar pentru dezvoltarea infrastructurii. Avem proiecte pentru care vor fi scrise documentaţii cu respectarea tuturor exigenţelor comunitare astfel încât să fie admise la finanţare iar banii alocaţi României să nu mai fie pierduţi.
 
Munca mea şi a echipei de la Minister şi din companii va fi orientată spre transformarea infrastructurii României, iar finanţarea europeană este cheia realizării acestui lucru. De aceea voi insista ca să avem cât mai multe proiecte mature atât de necesare pentru dezvoltarea infrastructurii româneşti”, a declarat ministrul Cătălin Drulă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

vasîli fărdecai
30.12.2020, 17:38:13

Hai drulă , hai! Măi drulă ce te mai ții dă ...cioace. Nu ți-e bă rușîne să minți la rumânii votatori? Deja se urcă banii pă ei, banii dă la ue, băi șî tu nimic , nimic dăspre infrastructura României. Hai, drulă, hai!

-1 (1 vot)
Modifică Setările