FOTO VIDEO Şoferii pot circula de azi pe 13,7 noi kilometri de autostradă. Ce pericole îi pasc pe noul tronson

0
Publicat:
Ultima actualizare:
autostrada transilvania

Autorităţile au inaugurat miercuri încă 13,7 kilometri din Autostrada Transilvania, după ce lucrările au fost recepţionate. ONG-urile avertizează însă că există pericole pentru şoferi din cauza unui giratoriu amplasat aproape de o barieră.

Reprezentanţii CNAIR au recepţionat astăzi,12 decembrie, lucrările de la lotul de autostradă Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km. Având în vedere faptul că ieri au fost recepţionate şi lucrările sectorului de autostradă Ungheni – Ogra, în lungime de 10,105 km, astăzi, de la ora 15:00, aceste loturi au fost deschise circulaţiei rutiere. Aşadar, încă 13,7 km din Autostrada Transilvania sunt acum deschişi traficului rutier.

Valoarea contractului Ungheni – Ogra a fost de 251.349.460,28 lei fără TVA. Antreprenorul care a efectuat lucrările este Asocierea SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL. Construcţia lotului Ogra – Iernut, în lungime de 3,6 km, a avut o valoare de 55.782.941,89 lei fără TVA, iar Antreprenor a fost Asocierea Geiger Transilvania SRL – Wilhem Geiger GmbH&Co.KG.

Ce probleme pot întâmpina şoferii                   

Asociaţia Pro Infrastructură susţine că, din cauza unui giratoriu temporar, plasat foarte aproape de o trecere cu barieră la nivel cu calea ferată, creşte riscul de accidente.

„Se pare că Poliţia Rutieră şi autorităţile implicate sunt/vor fi de acord cu soluţia giratoriului temporar executat fix în capătul autostrăzii, pe aliniament, la câţiva paşi de trecerea (cu barieră) la nivel cu calea ferată.

Solicităm tuturor şoferilor să circule cu prudenţă şi să respecte limitele de viteză impuse. Cerem responsabililor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să se îngrijească de întreţinerea semnalizării şi de aderenţa corespunzătoare a asfaltului (deszăpezire, materiale antiderapante), astfel încât riscul de accidente (generat de cozile de vehicule care aşteaptă la barieră) să fie menţinut la un nivel cât mai scăzut!”, avertizează aceştia.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite