Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Giratoriu suspendat la intersecţia Predeal - Râşnov. Cât costă şi când ar trebui finalizate lucrările VIDEO

5
16 Jan 2022 08:24:02
Autor: Afrodita Cicovschi

Comisia Tehnico – Economică a Ministerului Transporturilor a aprobat indicatorii pentru pasajul rutier, care va fi realizat la intersecţia DN1 cu DN73A, a informat vineri Ionel Scrioşteanu, secretar de stat în Ministerul Transporturilor.

Este vorba despre realizarea unui sens giratoriu suspendat, cu patru accese, poziţionat deasupra intersecţiei existente. Din sensul giratoriu intra/se desprind 4 rampe care asigură fluidizarea traficului ce vine dinspre Bucureşti/Braşov şi se deplasează spre Braşov/Râşnov, respectiv rampa 1 Bucureşti – Braşov, rampa 2 Braşov – Bucureşti, rampa 3 Bucureşti – Râşnov / Râşnov – Bucureşti şi rampa 4 spre Braşov.
 
Sensul giratoriu suspendat va avea o structură de  rezistenţă  de tip circular, continuă pe 6 pile, dispuse radial. Cele 6 deschideri vor avea tabliere cu structură mixtă oţel-beton. În sensul giratoriu circulaţia se va desfăşura pe 2 benzi. Raza externă a sensului giratoriu va fi de 35 m, iar raza internă de 21,8 m. Gabaritul de liberă trecere pe sub sensul giratoriu va fi de 5 m.
 
Valoarea investiţiei va fi de circa 132,5 milioane de lei, cu TVA inclus, iar durata de execuţie de 30 de luni. 
Finanţarea obiectivului va fi realizată din fonduri externe nerambursabile şi de la bugetul de stat prin Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

tom tom
16.01.2022, 10:29:31

da... o sa vedem si giratoriul asta cand o gira scroafa.

0 (2 voturi)
octavian calin
16.01.2022, 11:02:50

tom tom de ce ma gandesti in asa hal de pesimist pentru ca se vede ca de cand e venit PNL la putere toate santierele inghetate din timpul guvenarilor PSD lucreaza in ritm sustinut ..dar probabil cobesti ca o casandra tipic romaneasca ...totul va dura 2,5 ani si acest sens giratoriu va fi functional ..Priveste podul suspendat Braila -Tulcea executat inproportie de 60%, unde se lucreaza zi si noapte ,sau Centura ocolitoare a Bucurestiului ,sau Pitesti- Sibiu UNDE SE LUCREAZA ......BELESTE OCHII SI TE INFORMEAZA SI NU MAI COBI AIUREA CA NU AI DREPTATE , PENTRU CA SE LUCREAZA IN MULTE SANTIERE ALE TARII ..

-37 (39 voturi)
m wakki
16.01.2022, 12:32:46

ba, tocmai că nu se mai lucrează deloc, cu excepția podului de la Brăila celelalte sunt înghețate iar pe Ploiești - Pașcani, unde totul e încă la stadiul de hârtii, deja s-au încălcat termenele care erau în decembrie iar cele care urmează în primăvara asta se anunță de pe acum că vor fi decalate până la sfântu așteaptă Că de, sunt două mari partide la putere, fiecare cu mafia lui și cererea de parandărăt e mare PNL a mers la furat cu ciuma roșie și acum trag și unii și alți să își scoată pârleala, cât mai mult și cât mai repede

+1 (3 voturi)
mar costy
17.01.2022, 11:10:14

adica,vrei sa spui ca se fura sustinut pe santierele tarii...

+1 (1 vot)
Iosif Beltic
16.01.2022, 13:13:53

daca nu se dadeau bani la bogati prin programul rabla infrastructura Romaniei era alta! daca nu se privatizau resursele/fabricile/nu se vindea flota ..., daca se interzicea importul de piese auto, daca se vindea doar lemn prelucrat: mobila, lambriu, parchet ... Romania era bogata

-18 (20 voturi)
Modifică Setările