Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Globalworth şi-a listat pe bursa de la Bucureşti emisiunea-record de obligaţiuni corporative, în valoare de 550 de milioane de euro

0
31 Jul 2017 13:38:46
Autor: Elena Deacu

Compania de investiţii imobiliare Globalworth anunţă că au fost admise la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) obligaţiunile corporative emise de companie (simbol GWI22), cu o valoare totală de 550 milioane de euro, cea mai mare emisiune de acest tip din istoria BVB.

„Emisiunea de obligaţiuni depăşeşte jumătate de miliard de euro pentru obligaţiunile private şi stabileşte un nou reper pentru piaţa de capital. Această tranzacţie reprezintă un nou mesaj pozitiv transmis de România către investitori şi anume că piaţa de la Bucureşti are capacitatea şi instrumentele să absoarbă tranzacţii semnificative, fie că vorbim de IPO-uri, fie că vorbim de obligaţiuni”, a declarat Lucian Anghel, preşedintele BVB.

Paul Prodan, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners, a spus: „Ne dorim ca admiterea la tranzacţionare prin Bursa de Valori Bucureşti a obligaţiunilor corporative emise de Globalworth să fie un exemplu pentru alte companii şi am încredere că mediul de afaceri românesc va începe să privească mai mult spre piaţa de capital ca spre o sursă de finanţare. BT Capital Partners se implică foarte mult pentru a contribui la creşterea gradului de intermediere financiară din România şi îşi doreşte să devină un model în acest sens, a menţionat.

Obligaţiunile corporative GWI22 se tranzacţionează la Bursa de Valori Bucureşti în euro, în valori nominale de 100.000 de euro, iar decontarea va fi efectuată în lei.

Obligaţiunile corporative Globalworth au fost, de asemenea, admise la tranzacţionare pe piaţa reglementată a Bursei de Valori din Irlanda.

Banca Europeană pentru Reconstrucţie de Dezvoltare (BERD) a investit 50 milioane euro în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 550 milioane de euro lansată de Globalworth.

Compania Globalworth a anunţat pe data de 13 iunie 2017 că urma să lanseze o emisiune obligaţiuni denominate în euro prin care să atragă 550 milioane euro.

Bondurile au o maturitate de cinci ani, scadentă la 20 iunie 2022, şi o rată anuală a dobânzii fixă de 2,875%, plătibilă anual începând cu 20 iunie 2018. Compania a solicitat admiterea bondurilor pe lista oficială a Bursei irlandeze şi tranzacţionarea pe piaţa reglementată.

Titlurile au fost evaluate la un rating de nivelul BB+, cu perspectivă stabilă, de către agenţia de evaluare Standard & Poor's şi la un rating Ba2, tot cu perspectivă stabilă, de către Moody's.

Compania a mai anunţat că fondurile atrase prin emisiunea de obligaţiuni vor fi folosite pentru achitarea unor datorii ale companiei, dar şi în alte scopuri.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările