Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Grindeanu: Dacă nu există pericol, dăm în folosinţă lotul 2 Sebeş-Turda

3
26 Nov 2021 11:56:05
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Inquam Photo
Foto Inquam Photo

Lotul 2 Sebeş-Turda va fi dat în folosinţă, dacă nu există pericol, chiar dacă pe un kilometru sau doi se va circula pe un singur sens, a declarat, vineri, ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, la preluarea mandatului.

„Ştiu că în acest moment avem o situaţie pe lotul 2 Sebeş-Turda, situaţie dată de acei 1-2 kilometri de surpări şi aşa mai departe. Să ştiţi că în acest weekend o să plec cu maşina la Timişoara - şi nu e prima dată, cam o dată pe lună nu merg cu avionul, merg cu maşina şi conduc singur - şi o să fac şi un mic ocol singur, fără să ştie nimeni, să văd stadiul real al acestui lot 2, care - eu vă spun intenţia mea: am văzut anumite filmuleţe cu lotul 2. Dacă poate fi dat în folosinţă, chiar dacă pe un km sau doi se va circula pe un singur sens, vom da drumul. Nu stăm să ne încurcăm...
 
Cum, la fel, astăzi se dă drumul la Pasajul de la Mihăileşti... centura ocolitoare. Nu stăm....Ştiu că este o chestiune la ora 14:00. Ştiu că e concurs cine să meargă, cine să se ducă... Nu o să merg, deşi sunt proiecte începute în 2017 - 2018. Nu sunt adeptul cu sobor de preoţi, cu tăieri de panglici şi cu chestiuni de acest tip. Astăzi, la ora 14:00, se dă drumul, fără tam-tam. Repet: datoria statului faţă de cetăţeni e mare. Nu e cazul de festivisme din acest punct de vedere", a spus Grindeanu.
 
El a subliniat, din nou, că se va da drumul circulaţiei pe lotul 2 Sebeş-Turda, dacă există siguranţă.
 
"O să merg la faţa locului pe lotul 2 Seberş-Turda şi, dacă nu există pericol, dacă există siguranţă, vom da drumul şi la cei 24 de km, dacă nu mă înşel, din lotul 2 Sebeş-Turda, chiar dacă pe un kilometru se va circula pe un singur sens. N-are nicio logică să ţină închis acel lot de autostradă, fiind finalizat în proporţie foarte mare. Repet: respectându-se normele de siguranţă", a susţinut el.
 
Lotul 2 Sebeş-Turda are o lungime de 24,25 km şi va lega Alba Iulia Nord şi Aiud.
 
Lotul 2 al Autostrăzii Sebeş - Turda este singurul aflat în construcţie. Pe loturile 3 şi 4 se circulă de câţiva ani şi pe lotul 1, dat în folosinţă de câteva luni, au mai rămas circa doi kilometri de finalizat. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

laur laur
26.11.2021, 12:21:03

Singurul pericol pentru autostrazile a caror constructie a fost accelerata de Drula sunteti voi ciumetii rosii si "pretentiile voastre " (spagile pe care le pretindeti ). Ce l-o recomanda pe asta ca ministrul al transporturilor in afara de OG13 si multa .. uie cata si-a luat cu acea ocazie? Slugarnicia ? Flexibilitatea coloanei ?

+19 (19 voturi)
costica cova
26.11.2021, 14:16:51

Atît pentru Pizzarotti-Pomponio de pe lotul 1cît și Aktor-Euroconstruct 98 de pe lotul 2 trebuiau reziliate contractele în 2016 cănd lucrarea rebuia terminată cînd a fost cît se poate de clar că nu au oameni , nu au utilaje și nu au chef de lucru . Cu toate aceste întărzieri Aktor a mai cîștigat un tronson și pe centura capitalei ...ambele contracte patronate de PSD (și la centură și la A10)Dacă vrei să faci ceva concret dragă tovarășe atunci să începi prin a o repune în funcție la CNAIR pe doamna care a fost dată jos recent de alți păcălici ca și tine.. .Înconjoarete de profesioniști și nu mai aduce lipitori de afișe întru-un domeniu care-i vital pentru țată

-18 (18 voturi)
costica cova
26.11.2021, 14:23:50

țară NU este treaba ta să faci vizite de lucru....Treaba ta este să faci legislație care să ușureje munca și să scurteze termenele ... trebuie să ai o viziune strategică și să impui standarde minimale ( nu pți primi la licitație pe unul ca Aktor care în România nu are nici oameni și nici utilaje pentru lucrării de anvergură)....sînt multe de discutat în acest domeniu dar se pare că ai luat-o pe urmele lui Cuc......

-15 (15 voturi)
Modifică Setările