Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Hidroelectrica face paşi concreţi către listarea pe bursă

0
12 Feb 2020 16:43:11
Autor: Elena Deacu

După nenumăraţi ani de amânări şi tărăgănări, Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie electrică şi cea mai profitabilă companie de stat, face paşi concreţi către listarea pe bursă. Compania caută un consultant juridic pentru IPO.

Astăzi, 12 februarie, Hidroelectrica a lansat procedura publică având ca obiect achiziţia de „Servicii avocaţiale de consultanţă şi asistenţă juridică ale unui consultant juridic internaţional care va întrerprinde toate măsurile necesare în scopul îndeplinirii cerinţelor impuse pe pieţele de capital în legătura cu procedura de ofertă publică prevazută de H.G nr 1066/2013 cu modificările şi completările ulterioare”. Valoarea estimată a contractului se ridică la 700.000 de euro fără TVA.

„Hidroelectrica a intrat pe ultima sută de metri în ceea ce priveşte procesul de listare. Ne pregătim intens pentru acest proiect, pe care îl dorim şi credem că va fi unul de succes. Am parcurs etape importante, în primul rând prin stabilirea unei direcţii clare de urmat în chestiunea investiţiilor istorice, fapt ce ne-a permis obţinerea unei opinii fără rezerve din partea auditorului independent, netezind astfel - încă de anul trecut, calea către listare.

La acest moment ne aflăm în fază de selecţie pentru equity adviser şi astăzi, iată, am lansat procedura de selecţie a consultantului juridic. Intenţionăm să folosim capitalul atras prin listare pentru a dezvolta şi consolida compania şi sperăm ca România să intre într-o etapă de stabilitate şi predictibilitate legislativă astfel încât să poată fi recâştigată încrederea investitorilor. Hidroelectrica are potenţialul de a deveni un fanion al energeticii româneşti şi intenţionăm să valorificăm toate oportunităţile pe care piaţa naţională sau regională le oferă. Suntem pregătiţi de competiţie pe pieţele europene”, a declarat Bogdan Badea, preşedintele Directoratului Hidroelectrica.

Reamintim că decizia de listare a 10% din acţiunile producătorului de energie electrică a fost luată în anul 2013 prin HG 1066 pentru aprobarea strategiei de privatizare a Societăţii de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale „Hidroelectrica” - S.A. Bucureşti, modificată ulterior prin HG 987/2017.

Anul trecut, Bogdan Badea afirma că listarea la bursă a producătorului de energie Hidroelectrica ar putea avea loc în septembrie 2020. Badea a dat ca sigură listarea la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) şi urmează să se stabilească dacă se va lista şi pe bursa din Londra.

Iniţial, urmau să fie listate 15% din acţiuni, dar Guvernul a modificat acest procent la 10%.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările