Idei de afaceri 2015.  42 de proiecte antreprenoriale primesc fonduri europene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tinerii care au venit cu idei de afaceri bune şi realizabile, în cadrul unui program patronat de Consiliul Judeţean Ilfov, au primit fonduri pentru a-şi îndeplini visul.

42 de start-up-uri primesc finanţare de câte maxim 25.000 de euro prin programul „Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri”, din finanţare europeană. Afacerile selectate sunt din domenii de activitate diverse, de la industrii creative, organizare de evenimente sau agenţii de publicitate, companii de IT şi dezvoltare de soft, centre de sănătate sau firme de arhitectură şi design până la mici fabrici şi ateliere. Tinerii care au venit cu idei de afaceri vor crea 100 de noi locuri de muncă.

În următoarele două luni vor începe activitatea 19 afaceri în mediul rural şi 23 în mediul urban. 21 dintre cei care au venit cu idei de afaceri sunt studenţi până în 25 de ani, iar restul sunt femei cu spirit antreprenorial sau persoane de alte vârste. 

Idei de afaceri 2015. Responsabilităţile antreprenorilor

Proiectul „Antreprenoriatul - şansa unui viitor mai bun pentru tineri”, anunţat de Consiliul Judeţean Ilfov, are o durată de realizare de 10 luni şi va avea mai multe etape.

În prima etapă au fost selectaţi 400 de tineri care doresc să devină antrepenori. Aceştia participă la o sesiune de cursuri de antrepenoriat, care vor fi predate timp de două săptămâni şi vor totaliza 40 de ore. Tinerii învaţă paşii pe care trebuie să-i urmeze într-un antreprenoriat şi cum să scrie un plan de afaceri.  

Antreprenori selectaţi, care vor primi fonduri europene pentru a-şi începe o afacere, îşi vor deschide o firmă, vor asigura activitatea business-ului şi pe o perioadă de cel puţin trei ani vor investi banii în activitatea şi dezvoltarea societăţii comerciale. De asemenea, antreprenorii trebuie să angajeze minim două persoane, iar locurile de muncă respective trebuie să le păstreze cel puţin încă 6 luni după încheierea proiectului în urma căruia primesc fonduri europene.  

Organizatorii speră ca prin aceste idei de afaceri puse în practică, realizate cu fonduri europene pentru tineri, să fie redus numărul şomerilor printre tineri prin crearea a minim 80 de locuri de muncă. De asemenea, se doreşte încurajarea antreprenoriatul în rândul tinerilor, dezvoltarea abilităţilor manageriale ale acestora şi creşterea numărului de întreprinderi şi susţinerea inovaţiei antreprenoriale. 

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite