Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Indicele Bursei de Valori Bucuresti depăşeşte 10.000 de puncte şi ajunge la maximul ultimilor 12 ani

0
13 Jan 2020 19:00:25
Autor: Elena Deacu

Indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti (BVB) a trecut luni de pragul de 10.000 de puncte şi a atins astfel maximul ultimilor 12 ani.

La finalul şedinţei de tranzacţionare din 13 ianuarie, indicele BET a ajuns la nivelul de 10.024 puncte, după o creştere de 0,71% faţă de şedinţa precedentă.

Acesta este cel mai ridicat nivel înregistrat de la nivelul indicelui BET în ultimii 12 ani. Maximul istoric atins a fost consemnat pe 24 iulie 2007, când BET a înregistrat o valoare de 10.813 puncte. Anul trecut, indicele BET a înregistrat o creştere de peste 35%.

BET reflectă evoluţia celor mai lichide 16 companii listate la BVB cu excepţia SIF-urilor. În prezent, din componenta BET fac parte următoarele companii: Banca Transilvania (TLV), Fondul Proprietatea (FP), OMV Petrom (SNP), Romgaz (SNG), BRD-Groupe Societe Generale (BRD), Transgaz (TGN), Electrica (EL), Digi Communications (DIGI), Nuclearelectrica (SNN), Transelectrica (TEL), ALRO (ALR), MedLife (M), CONPET (COTE), Purcari Wineries (WINE), Sphera Franchise Group (SFG) şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările