Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Ministerul Finanţelor, sprijin de peste 300 milioane de lei pentru firmele selectate pentru proiectele de investiţii

0
22 Apr 2021 19:42:40
Autor: Melania Agiu
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Ministrul Finanţelor, Alexandru Nazare, a înmânat, joi, primele acorduri de finanţare pentru companiile care au solicitat sprijin prin intermediul schemelor de ajutor de stat.

Potrivit datelor transmise de Ministerul Finanţelor, au fost emise 11 acorduri de finanţare, în valoare totală de 303,1 milioane lei, pentru 10 proiecte de investiţii eligibile pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituită prin H.G. nr. 807/2014 şi 1 proiect de investiţii eligibil pentru a primi ajutor de stat în baza schemei instituite prin H.G. nr. 332/2014.
 
„Cele 10 companii, ale căror proiecte de investiţii însumează o valoare totală de 609,9 milioane lei, au obţinut ajutor pentru finanţare în valoare de 303,1 milioane lei. Totodată, proiectele de investiţii selectate vor genera o contribuţie în valoare totală de 408,1 milioane lei şi un număr de 1.338 noi locuri de muncă, în domeniul industriei prelucrătoare, alimentare şi a serviciilor de dezvoltare de software sau de asistenţă spitalicească.”, transmite sursa citată.
 
”În formularea bugetului pentru anul 2021, ne-am asumat creşterea şi susţinerea investiţiilor, atât cele de stat, cât şi private. Investiţiile reprezintă cheia principală pentru relansarea şi creşterea economică a ţării noastre. Vom continua să promovăm proiectele de investiţii şi ne propunem să susţinem companiile care au potenţialul de a-şi extinde şi diversifica activităţile economice, fiind capabile să genereze locuri de muncă. 
 
În egală măsură, mizăm pe faptul că, dincolo de efectul stimulativ pe care îl au ajutoarele de stat acordate companiilor private, există şi o contribuţie substanţială care se întoarce la bugetul statului. Încurajez companiile româneşti să aplice pentru schemele de ajutor de stat în vederea stimulării investiţiilor şi creşterii competitivităţii economice”, a declarat Alexandru Nazare, ministrul Finanţelor.
 
La rândul lor, reprezentanţii companiilor prezente şi-au exprimat interesul comun pe care îl au împreună cu statul român, în sprijinirea şi relansarea economiei, apreciind efortul pe care Ministerul Finanţelor l-a făcut pentru menţinerea schemelor de ajutor stat şi stimularea activă a mediului privat.
 
Obiectivul schemei de ajutor de stat, prin acordarea acestor stimulente, vizează dezvoltarea regională în România şi reducerea decalajelor economice dintre regiuni. În prezent, cele două scheme sunt deschise pentru finanţare, iar depunerea cererilor de acord pentru finanţare este continuă.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările