Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Noi imagini cu Pasajul Domneşti, următorul care ar putea fi deschis pe Centura Bucureşti. Care este stadiul lucrărilor

0
21 Oct 2021 14:05:12
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu
Foto: Facebook Ionel Irinel Scrioşteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Irinel Scrioşteanu, a transmis, joi, că pe şantierul Pasajului de la Donmeşti continuă montarea grinzilor secundare şi a elementelor intermediare, pe zona giratoriului spre Bucureşti.

„Chiar dacă ştiu că lucrarea merge bine, îmi respect promisiunea de a merge săptămânal pe şantierul de la Domneşti. După ce, marţea trecută, a fost montată şi ultima grindă principală care închide tablierul metalic al giratoriului suspendat, continuă montarea grinzilor secundare şi a elementelor intermediare, pe zona giratoriului spre Bucureşti.”, transmis reprezentantul Ministerului Transporturilor pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit acestuia, a început armarea plăcii de supra-betonare peste predalele deja montate la rampa de coborâre spre Bragadiru. De asemenea, continuă montarea predalelor prefabricate la rampa de urcare dinspre A1 şi a început montarea acestora şi la rampa de coborâre spre Bucureşti. 
 
Ionel Scrioşteanu mai anunţă că se asfaltează bretelele stânga – dreapta ale rampelor spre Bucureşti, în varianta proiectată a pasajului Domneşti, iar la finalizare traficul va fi deviat pe acestea, pentru a permite lucrul şi la rampa de urcare dinspre Bucureşti. 
 
„S-a efectuat deja săpătura la rampa de urcare dinspre A1 – Chiajna şi a început dezafectarea vechiului amplasament al Centurii Bucureştiului pentru a fi realizată rampa de urcare dinspre Bragadiru. Continuă relocarea reţelelor de utilităţi, precum şi realizarea reţelei de canalizare pluvială.”,  a precizat oficialul.
 
Potrivit Hotnews.ro, lucrările la pasajul Domneşti au fost reluate în vara lui 2020, după aproape doi ani de blocaje constante. Ultima problema fusese intrarea în insolvenţă a constructorului principal STRACO, însă şantierul şi lucrările au fost preluate în sarcina subcontractorului Tracon.
 
Primele lucrări la pasajul de la Domneşti au început în 2018 în baza unei autorizaţii de construire parţiale, dar restul proiectului s-a blocat din mai multe motive: proiectul tehnic a trebuit complet refăcut faţă de ce s-a scos la licitaţie pentru că Primăria Capitalei a cerut lărgirea zonei pasajului pentru a fi amplasat o linie de întoarcere a tramvaiului; utilităţile au fost relocate cu foarte mare dificultate; expropierile iniţiale şi cele suplimentare (ca urmare a modificării proiectului) au fost realizate cu mare întârziere; constructorul a intrat în insolvenţă.
 
Pasajul Domneşti - Giratoriu suspendat
 
Lungime: 536 m
 
Cost: 91,5 mil lei
 
Constructor: STRACO GRUP SRL - SC COMNORD SRL - SPECIALIST CONSULTING SRL / Construcţie preluată de subcontractorul TRACON
 
Contract semnat: 2017
 
Termen de finalizare: 24 de luni (proiectare şi execuţie)
 
Finalizare posibilă (n.r.): Q1-Q2 2022
 
Pasajul Domneşti este al doilea din cele cinci pasaje aflate în construcţie pe Centura Capitalei care ar putea fi deschis circulaţiei, după cel de la Mogoşoaia, având în vedere stadiul actual al lucrărilor.
 
 
 
VIDEO
 
 
Citeşte şi: Imagini spectaculoase. A fost finalizată structura giratoriului suspendat din componenţa pasajului Domneşti 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările