O sală polivalentă de 400 de milioane de lei va fi construită în Braşov. Suma e de 4 ori mai mare decât estimarea din 2018

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul României a aprobat, în şedinţa de joi, 24 septembrie, indicatorii tehnico-economici pentru construirea unui complex multifuncţional - sală polivalentă în municipiul Braşov (judeţul Braşov).

Obiectivul, în valoare de peste 404,55 milioane de lei, va avea o suprafaţă desfăşurată de 36.826,50 mp, pe un regim de înălţime S+P+M+1E, cu o capacitate totală de 11.233 spectatori, şi va beneficia de următoarele funcţiuni: sală de sport, sală de antrenament, anexe sportive şi sociale, spaţii administrative şi spaţiile tehnice aferente, parcare subterană VIP şi presă, spaţii pentru conferinţe, restaurant, facilităţi VIP, facilităţi presă.

Realizarea investiţiei se propune a fi eşalonată pe 3 ani, prin Programul naţional de construcţii de interes public sau social - Subprogramul “Săli de sport”, coordonat de Compania Naţională de Investiţii (CNI).

Finanţarea lucrărilor se va realiza de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei (MLPDA), din bugetul local al municipiului Braşov, precum şi din alte surse legal constituite.

În 2018, sala urma să fie construită cu doar 20 milioane de euro

În urmă cu doi ani, primarul Braşovului, George Scripcaru, anunţa că Sala Polivalentă ar urma să se construiască pe locul fostului stadion Muncipal. Echipe de specialişti de la Primăria Braşov au fost la Cluj pentru a vedea sala de acolo, pentru a afla exact costurile şi au discutat şi cu arhitectul care a proiectat-o.

Costul estimativ al construcţiei se ridica la 20 de milioane de euro, fără niciun fel de aport financiar al Guvernului, doar în baza unui parteneriat cu Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), după cum îşi anunţa intenţia edilul, în iulie 2018.

Şi această sală polivalentă urma să aibă o capacitate de minim 10.000 de locuri şi să fie destinată competiţiilor sportive, concertelor, conferinţelor, congreselor, dar şi activităţilor culturale. Sala urma să gazduiască competiţii de tenis de câmp, tenis de masă, baschet, handbal, fotbal în sală, badminton, volei, floorball, box, atletism uşor (în sală), gimnastică, tir sportiv, atletică grea (haltere), scrimă, karate, judo, aikido şi alte sporturi posibile datorită modularităţii şi mobilităţii suprafeţei de joc şi a spaţiilor anexe.

Pentru disciplina atletism în sală se va avea în vedere dotarea pentru minim următoarele probe: curse 60 m, curse 60 m cu obstacole, săritura în înălţime, săritura cu prăjina, săritura în lungime, triplu salt şi aruncarea greutăţii.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite