Investiţii

articolul anterior articolul urmator

O uriaşă corporaţie japoneză anunţă noi investiţii în fabrica din Alexandria

4
15 Oct 2019 17:38:24
Autor: Elena Deacu

Ministrul pentru Mediul de Afaceri Ştefan Radu Oprea va avea miercuri o întrevedere cu reprezentanţii companiei japoneze JTEKT Corporation Japan, care plănuiesc dezvoltarea afacerii din România. Japonezii deţin în Alexandria fabrica Koyo Seiko, respectiv fosta companie Rulmenţi Alexandria.

Ministrul Ştefan Radu Oprea va avea o întrevedere cu Tetsuo Agata, preşedintele JTEKT Corporation Japan. Vizita delegaţiei japoneze în România marchează o nouă etapă în extinderea afacerilor concernului pe piaţa autohtonă, potrivit ministerului pentru Mediul de Afaceri.

Anunţul investiţiei a fost lansat în vară, în contextul discuţiilor cu o delegaţie română condusă de secretarul de stat în Ministerul pentru Mediul de Afaceri Paula Pîrvănescu în Japonia. „România este pregătită să primească un nou nume important din industria mondială de componente auto. Industria auto reprezintă unul dintre motoarele exporturilor româneşti. Cei mai mari jucători din sectorul componentelor auto au zeci de fabrici în România, centre de producţie care susţin oraşe întregi prin comenzile pe care le primesc”, a transmis atunci oficialul român comunităţii de afaceri din Japonia.

Valoarea investiţiei anunţate în unitatea de la Alexandria este de 125 milioane euro.

În România, fabrica de rulmenţi din Alexandria funcţionează încă din anul 1971, când a fost înfiinţată ca o companie de stat, cu know-how Koyo Seiko, producând primii rulmenţi în anul 1974.

În 1998 Koyo Seiko Co. Ltd. a cumpărat majoritatea acţiunilor companiei, devenind Koyo România S.A. În anul 2006 compania implementează în plan de îmbunătăţire a calităţii şi se axează, în principal, pe rulmenţii din industria auto, iar în anul 2009 pune în funcţiune 4 linii continue de asamblare.

În urma fuziunii ce a avut loc în ianuarie 2006, între Koyo Seiko Co, Ltd. şi Toyoda Machine works, Ltd. a luat fiinţă JTEKT Corporation. Astăzi, JTEKT Corporation, cu sediul social în Osaka, Japonia, are operaţiuni la nivel mondial în Europa, Asia, SUA şi America Latină.

Compania are activităţi axate pe patru domenii majore: rulmenţi, sisteme de direcţie, transmisie şi maşini-unelte.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ionel Marcu
15.10.2019, 18:04:10

Vă dați seama cât ar fi fost investițiile japoneze în România dacă prim-ministrul japonez și delegația lui de oameni de afaceri ar fi fost primiți acum doi ani de guvernul Dragnea II, nu trimiși la Muzeul Satului!

+4 (4 voturi)
Cel Mare Scarambeu
15.10.2019, 18:47:30

Pai ce investitii enorme au facut japonezii in Alexandria daca ei doar au achizitionat fabrica asta de la Romania.Probabil acuma vor sa construiasca cateva closete in spatele fabricii.

-2 (4 voturi)
Dream Pervertor
16.10.2019, 07:42:01

....da' rulmentu'Brasov?

foarte atent
16.10.2019, 08:24:28

aveti grija, japonezii nu dau parandarat !! ei au fost primii care au vrut sa cumpere Dacia, dar fiindca n-au scos banii pentru spagi, au fost maziliti de sindicate , in frunte cu directorul Stroe !!

0 (2 voturi)