Opera Română din Craiova va fi modernizată cu fonduri de la Ministerul Dezvoltării. Care este valoarea contractului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Contractul de finanţare pentru reabilitarea şi consolidarea corpului central al Colegiului Naţional Carol I şi a Operei Române din Craiova, a fost semnat, marţi, în prezenţa ministrului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, alături de prim-ministrul Florin Cîţu.

Potrivit Ministerului Dezvoltării, valoarea contractului este de 97.733.587,88 lei, iar durata estimată de realizare este de 30 de luni, dintre care 6 luni vor fi dedicate activităţii de proiectare. Suprafaţa totală desfăşurată a clădirii va fi de 15.393 mp.

”Proiectul vizează lucrări de consolidare astfel încât clădirea să fie mai sigură în cazul unui cutremur. Astfel, se urmăreşte reabilitarea şi consolidarea întregului monument din centrul istoric al municipiului Craiova, inclusiv la nivelul instalaţiilor şi finisajelor, iar elementele decorative precum componentele arhitecturale, uşile decorative din lemn etc. vor fi restaurate.”, transmite sursa citată.

Totodată, se vor realiza lucrări de conservare şi restaurare a picturilor, a treptelor şi balustradelor scărilor monumentale din foyerul operei şi din holul de onoare al colegiului, dar şi a mozaicului decorativ.

Conform reprezentanţiilor Ministerului, după finalizarea lucrărilor, destinaţia principală a Corpului central - Colegiul Naţional Carol I va fi aceea de instituţie de învăţământ, urmând ca funcţiunile actuale, cele principale şi cele conexe (spaţii pentru profesori şi administraţie, spaţii tehnice, etc.) să se păstreze şi să fie completate cu funcţiunile necesare din punct de vedere tehnic.

În ceea ce priveşte Opera Română din Craiova, se propune redeschiderea accesului publicului la nivelul foaierului, realizarea unor spaţii suplimentare pentru depozitarea decorurilor, îmbunătăţirea acusticii sălii de spectacole şi izolării fonice, modernizarea mecanicii de scenă şi a iluminatului tehnologic, dar şi intervenţii pentru introducerea sistemului de ventilare şi climatizare a sălii de spectacole.

”În prezent, clădirea se află în fază avansată de degradare, fiind folosită numai parţial. Corpul central, cea mai veche şi importantă parte a clădirii, este scoasă din uz din cauza avariilor importante ale structurii de rezistenţă, activităţile Colegiului Naţional Carol I desfăşurându-se în corpurile laterale.”, transmite Ministerul Dezvoltării

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite