Investiţii

articolul anterior articolul urmator

Orban: Telenovela autostrăzii Comarnic - Braşov continuă. Noul episod este horror

4
21 Jul 2019 17:35:39
Autor: Elena Deacu
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe
Ludovic Orban FOTO Sever Gheorghe

Preşedintele PNL Ludovic Orban a declarat, duminică, că autostrada Comarnic - Braşov este o „telenovelă horror” şi că Guvernul vrea să dea un tun prin faptul că a modificat legea parteneriatului public-privat „ca să nu mai fie necesară realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului”.

„Telenovela autostrăzii Comarnic - Braşov continuă. Noul episod este horror şi în distribuţie o are ca principal personaj pe gospodina rătăcită la Palatul Victoria..Ultima întâmplare este anunţul făcut de Vasilica Viorica despre faptul că nu se mai face pe PPP ci va fi declarată de «importanţă naţională sau de infrastructură critică» şi va fi finanţată cu bani de la bugetul de stat, urmând a fi construită tot de consorţiul chinezo-turc, scos din joben pentru PPP. Mai precis, ce ne spune premierul? Am modificat legea privind parteneriatul public-privat pentru ca să nu mai fie necesară realizarea unei proceduri competitive pentru selectarea constructorului. Atribuim cui vor «muşchii noştri» contractul de PPP. După care decidem că nu mai trebuie să vină consorţiul scos din burtă cu banii necesari pentru construcţia tronsonului de autostradă (aşa cum prevede un contract de PPP, în care finanţarea lucrărilor este asigurată de constructor) ci îl finanţăm de la buget, din taxele şi impozitele plătite de români”, explică Orban.

Şeful PNL a mai spus că, după replicile Vioricăi Dăncilă, pare că „tot Dragnea este scenarist”.

„Pentru că treaba asta este «curat murdară» şi cu puternic iz penal. Doamna candidat, după ce că nu aţi fost în stare să construiţi o autostradă «cap-coadă», acum vreţi să daţi şi un tun, probabil pentru finanţarea campaniei prezidenţiale. Opriţi-vă înainte de a fi prea târziu. Altfel, riscaţi să îi ţineţi companie şefului de care v-aţi lepădat prea uşor. În caz că nu v-a spus nimeni din PSD, vă spun eu. Dacă vreţi să construiţi orice tronson de autostradă cu bani de la buget sunteţi obligată de lege să faceţi licitaţie”, a conchis liderul PNL.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, duminică, că Guvernul a renunţat la intenţia de a construi autostrada Comarnic – Braşov în parteneriat public-privat şi va folosi, în schimb, fonduri guvernamentale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

otto willy
21.07.2019, 23:16:42

Veorika nu se lasa! Din rau in mai rau! Cine sa mai inteleaga doctrina PSD-ului?

+2 (2 voturi)
Marian Petrescu
22.07.2019, 15:40:18

Pe vremea lui Orban un km de autostrada costa 20 de milioane de euro.

Coco Cocos
22.07.2019, 19:01:47

mascariciul de serviciu...unde e mandolina?

Martin Luther
22.07.2019, 21:15:37

De PSD ne-am convins. Da' care e planul vostru? mai mandolina. Care e planul PNL-ului cu privire la cel mai aglomerat drum din Romania?