articolul anterior articolul urmator

Prioritatea numărul 1: Autostrada Iaşi-Târgu Mureş. Primarii din Moldova sunt revoltaţi pe conducerea centrală

25
12 Jan 2018 22:25:20
Lulea Marius Dorin

25 Comentarii

Iulian Arion
12.01.2018, 22:55:52

Constructia autostrazilor o putem realiza ca societate, doar in cadrul democratiei participative: -discutam si apoi votam. A doua zi e lege. Cei care nu o vor respecta devin proscrisi. Devin neprotejati de lege -Ingineri constructori de drumuri, geologi, economisti vor forma echipa de proiect. -alegem ministrii corespunzatori realizarii proiectelor. Pm Tudose, un fel de Vacaroiu redivivus, a declarat la tv ca vrea sa imprumute 10 miliarde de euro, fara a mentiona cele 9,1 miliarde de euro alocate de UE Romaniei pana in 2020, pentru infrastructura mare. Corina Cretu declara ca a uitat de cand nimeni din guvernul Romaniei nu a mai venit in capitala UE pentru a finanta proiecte nationale finantabile de UE. Tudose vrea sa faca pod si autostrada intre Braila si Tulcea, el fiind brailean. "Gata! In 2018 ne apucam de treaba!",

+1 (7 voturi)
Mircea B.
12.01.2018, 23:40:20

Guvernul Tanase a blocat Iasi-Tg.Mures. Dar cum au blocat-o : propunand o varianta smechereasca, fara rost, spre..Brasov. Adica vreau spre vest, eu te trimit spre sud. Bineinteles ca nu au concret nici un gand pentru o autostrada din Moldova, care sa traverseze muntii. Dar recurg la metoda Sova-Ponta de justificare a autostrazii care ii intereseaza de fapt, Comarnic – Brasov. Si pentru asta blocheaza Pitesti-Sibiu (daca l-ati auzit pe Tudose, sunteti cred lamuriti) si apoi aceasta ruta aiuristica din Moldova, doar ca sa-i dea Brasovului rol de nod. De remarcat, Iasi-TgMures si Pitesti-Sibiu se pot face pe fonduri europene. Ei bine, pesedistii propun Iasi-Brasov, Comarnic-Brasov si Brasov-Sibiu, toate pe bani de la buget. De unde se poate fura (se spune ca specialistul in apa canal Dobre are interes direct in judetele Bacau si Brasov) Strategie antinationala, sper sa plece astia cat mai curand. Retineti: – Pitesti-Sibiu este singura portiune care lipseste din coridorul 4 , Constanta-Nadlac. – Turda-Sebes este in stadiu avansat de executie – autostrada Transilvania are : Gilau-Campia Turzii finalizata ; Campia Turzii – Tg.Mures in executie; Bors-Suplacul de Barcau in stadiu 60% Ce trebuie facut SIMULTAN ? Nu-ti trebuie mare stiinta: – Pitesti-Sibiu si finalizat ce mai e spre Lugoj – Finalizare autostrada Transilvania – Finalizare legatura Sebes-Turda dintre cele doua autostrazi – Iasi-Tg.Mures, prin care se racordeaza Moldova la aceste doua autostrazi. Astea sunt prioritatile. Care trebuie discutate si batute in cuie. Si bugetate. Si executate. Si nu tot felul de avioane. Daca se vrea sa fim o țară. Daca nu, nu știu ce rost are să ne mai complicăm.

+4 (8 voturi)
Mircea B.
12.01.2018, 23:40:57

...guvernul Tudose...

0 (2 voturi)
M Costi
13.01.2018, 06:02:04

@Lulea Marius Dorin - Felicitari , v-ati reconfirmat statutul de politician gargaragiu ! Ce treaba au rusii cu autostrada Iasi-Tg. Mures ? Doar o minte...obosita poate face o astfel de legatura !

-1 (7 voturi)
DG Gabriel
13.01.2018, 07:42:13

M Costi vai, dar ce v-ati suparat, v-au fost jigniti prietenii si sefii...

+1 (5 voturi)