200.000 de români au fost concediaţi şi un milion sunt în şomaj tehnic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ultimele date oficiale ale Ministerului Muncii arată că peste 200.000 de români au fost deja concediaţi şi peste un milion au fost trimişi în şomaj tehnic.

1.030.973 de contracte individuale de muncă au fost suspendate de la intrarea în vigoare a stării de urgenţă (16 martie) până în prezent, potrivit datelor Inspecţiei Muncii date publicităţii joi de Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale (MMPS).

Dintre acestea, 321.014 contracte de muncă suspendate erau din industria prelucrătoare, 195.438 de contracte erau din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, iar 119.983 proveneau din industria hotelurilor şi restaurantelor.

Alte 205.318 de contracte individuale de muncă au încetat, de la instituirea stării de urgenţă şi până joi, astfel: 39.532 de contracte în domeniul comerţului cu ridicata şi amănuntul/repararea autovehiculelor şi motocicletelor, 35.342 în industria prelucrătoare, iar 26.967 de contracte de muncă în domeniul construcţiilor.

Reamintim că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.  

Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social.

Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea.

Întreaga comunicare între solicitanţi şi instituţiile vizate, respectiv solicitările şi depunerea documentelor, se face prin poşta electronică.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite