Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

VIDEO 2,3 milioane de români vor primi măşti gratuit. Care sunt categoriile de beneficiari stabilite de Guvern

5
21 May 2020 21:26:35
Autor: Afrodita Cicovschi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat joi, după şedinţa de Guvern că 2,3 milioane de români cu venituri mici vor beneficia de măşti gratuite din partea statului.

Potrivit ministrului, sunt luate în calcul categoriile de pensionari care au venituri de 704 lei/lună, beneficiarii de ajutor social.
 
„Am adoptat ordonanţa privind acordarea, de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică şi autorităţile locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor teritoriale
 
„Persoanele care vor primi în mod gratuit măştile de protecţie sunt prsoane beneficiare de ajutor social, persoanele beneficiare de alocaţii pentru susţinerea familiei, pensionarii ale căror drepturi sunt de până la 704 lei, inclusiv, dar şi persoanele încadrate în grad de handicap.
 
Se acordă 50 de măşti de protecţie pentru fiecare petrsoană, pentru o perioadă de 2 luni.
 
În 3 zile de la aprobarea ordonanţei, autorităţile locale vor trebuie să identifice şi să trimită listele cu persoanele care vor primi măştile”,, a declarat ministrul Sănătăţii.
 

 
Înaintea şedinţei de guvern, ministrul  ceruse introducerea pe ordinea de zi a propunerii  de ordonanţă.
„Vă rog să trecem pe lista suplimentară ordonanţa de urgenţă a Guvernului privind acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti, autorităţile publice locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile şi persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi pentru suplimentarea bugetului Ministerului Sănătăţii din Fondul de rezervă bugetară aflat la dispoziţia Guvernului”, a solicitat Tătaru.
 
Bugetul, de 230 de milioane de lei, va fi alocat din Fondul de rezervă aflat la dispoziţia Guvernului.
 
Iniţial, conform proiectului iniţiat de Guvernul PNL, bugetul alocat Ministerului Muncii din Fondul de Rezervă bugetară era de puţin peste 59 de milioane de lei, iar numărul beneficiarilor ar fi fost de 900.000 de persoane.
 
Potrivit declaraţiilor premierului Ludovic Orban, făcute înaintea şedinţei de guvern, în urma modificărilor aduse stării de alertă în Parlament de către PSD, bugetul ar fi trebuit să fie de 150 de milioane de lei, adică de 2,5 ori mai mare decât cel alocat de PNL, iar numărul beneficiarilor ar fi fost de 1,1 milioane de persoane vulnerabile.
 
După cum se vede, în forma finală s-a ajuns la un necesar de 230 de milioane de lei, pentru un număr de 2,3 milioane de persoane, care ar beneficia de câte 50 de măşti, pentru o perioadă de două luni.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Popi_Kid
22.05.2020, 01:24:05

este un lucru bun. cand vor termina banii vor avea ce vinde

-1 (1 vot)
Tomescu Tom
22.05.2020, 07:13:46

Dacă tot e an electoral ..să le trimită și niște puțin lapte și puțină miere ...De poftă !

-1 (1 vot)
aşa şi aşa
22.05.2020, 08:05:31

Să v-i le băgaţi în fund măştile cumpărate la suprapreţ de la firmele "de casă", prin ultimele "tunuri" date de febra galbenă, înainte de a dispărea din "peisaj" (alături de ciuma roşie)... În curînd, cînd vor veni căldurile adevărate, nici dracu nu va mai purta mască, niciunde, cu excepţia masochiştilor şi a sinucigaşilor... Sînt sigur că în lunile următoare vor dispărea toate măsurile tîmpite luate în ultimul timp, fiindcă lucrurile pur şi simplu nu vor putea funcţiona în condiţiile astea... Dar va fi tîrziu... Direcţia în care vor merge lucrurile, nu doar în România (deşi aici va fi cel mai rău din Europa), e clară, şi nu va putea evitată de nimeni... Dezastrul a început, chiar dacă nu o simţim încă, în momentul în care s-a hotărît, de către nişte iresponsabili, oprirea activităţilor economice... Aici "s-a rupt filmul", şi nu mai poate fi repornit...

-1 (1 vot)
aşa şi aşa
22.05.2020, 08:11:51

Sper ca papagalul "neluţu", cel cu creastă şi care repetă papagaliceşte platitudini, să plătescă alături de (mani)vela cu libertatea, dar şi material, pentru abuzurile la care au supus populaţia ţării în ultimile luni... Nu se poate să faci un asemenea abuz în funcţie, şi să scapi basma curată, nici chiar din motiv de prostie...

imacandi
22.05.2020, 08:47:21

cam rusinos pentru politicienii romani sa fie nevoiti sa recunoasca in cifre nr real al romanilor aflati la limita subzistentei.asta e realitatea cruda a politicilor promovate timp de 30 de ani,pauperizarea unui nr foarte mare de cetateni.si asta nu e tot,mai exista alte cateva milioane aflate desupra acestui prag al saraciei si care se zbat,se chinue pur si simplu sa supravietuiasca chiar mergand la munca.Alocatia de sprijin a familie(ASF) de 75 ron /luna sau venitul minim garantat de cca 120 ron/persoana arata care e nivelul saraciei institutionalizate si de ce e nevoie de trenuri speciale care sa tina romanii in sclavagism interstatal.

Modifică Setările