Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

40 de posturi din Ministerul Economiei, cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială, au fost desfiinţate

23
30 Jun 2021 09:46:44
Autor: Afrodita Cicovschi
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui Foto Inquam Photo
Ministrul Economiei, Claudiu Năsui Foto Inquam Photo

Guvernul a decis, în şedinţa de marţi, desfiinţarea a 40 de posturi din Ministerul Economiei, a anunţat ministrul de resort, Claudiu Năsui, precizând că posturile erau plătite cu salarii de mii de euro şi beneficiau de pensie specială.

„În şedinţa de guvern de ieri, am desfiinţat 40 de posturi din Ministerul Economiei cu salarii de mii de euro pe lună şi pensie specială. În teorie, funcţiile acestea ar fi trebuit să promoveze turismul. În practică ştim cu toţii ce se întâmplă cu aceste posturi la stat. Sinecurile acestea au fost create de guvernul PSD. Iniţial, Ministerului Turismului a creat 15 astfel de posturi. Dar, ulterior, numărul s-a triplat până la 40. Ele aveau statut diplomatic inclusiv în ceea ce priveşte salarizarea şi drepturile la pensie, de unde pensia specială. Asta era viziunea de promovare a turismului a statului român: sinecuri şi pensii speciale", a scris miercuri Claudiu Năsui.
 
El a subliniat, din nou, că statul ar trebui să reducă la zero impozitele pe muncă.
 
Pe de altă parte, ministrul consideră că trebuie reformat modul în care este promovat turismul şi a arătat că soluţia este înfiinţarea organismelor de management al destinaţiilor.
 
"Decât să plătească salarii de mii de euro şi pensii speciale, statul mai bine lasă banii contribuabililor care îi muncesc reducând impozitele pe muncă #ZeroTaxe. E momentul să reformăm modul în care se promovează turismul. Soluţia găsită împreună cu mediul de afaceri a fost înfiinţarea organismelor de management al destinaţiilor, în care deciziile de promovare a turismului naţional pleacă de la factorii implicaţi real în această industrie: investitorii privaţi şi autorităţile locale. Este un sistem gândit în piramidă. De la organizaţii locale, la OMD-uri regionale şi apoi de unul naţional, care poate avea o strategie de promovare a ţării coerentă şi continuă independent de schimbările guvernamentale", a mai scris Năsui.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

23 Comentarii

imsi2 imsi2
30.06.2021, 09:52:46

Pina una alta activitatile se toot restrang in loc sa se dezvvolte Nasosule scump si drag.

-12 (14 voturi)
Bil Gheitz
30.06.2021, 10:16:59

propaganda pesedisto-comunista ramane fara sinecuri va ghiortaie matele, ah?

+14 (16 voturi)
Ludwig
30.06.2021, 10:18:59

Bravo usr! Acum totul e daca au fost dati afara sau doar mutati pe alte posturi. Totul trebuie facut legal, concediere colectiva sau individuala ca sa nu de-a in judecata si sa castige..

+11 (15 voturi)
Aspida
30.06.2021, 09:59:57

. probabil că aceste 40 de posturi desființate erau pe hârtie, adicâ fără titulari pe post… 😏 deci nu s-au disponibilizat 40 de sinecuriști… ♒️🐵

-4 (12 voturi)
Bil Gheitz
30.06.2021, 10:17:55

probabil ca da erau insa bugetate

+7 (11 voturi)

Vezi toate comentariile (23)

Modifică Setările