Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

7 situaţii în care poţi folosi asigurarea facultativă de locuinţă şi despre care probabil nu ştiai

0
Articol publicitar
14 Jul 2021 07:30:33
Autor: ADH

Fie că eşti proaspăt proprietar de locuinţă, fie că deţii o casă de ceva timp, asigurarea facultativă a locuinţei este o necesitate. Asigurarea poate fi cel mai mare sprijin dacă un incendiu îţi afectează locuinţa, dar poate fi utilă şi în situaţii mărunte dar stresante, aşa cum ar fi o ţeavă spartă sau un scurtcircuit. În plus, asigurarea poate fi răspunsul în multe alte situaţii, la care probabil nici nu te-ai gândit.

Dacă te confrunţi cu oricare din cazurile de mai jos şi eşti asigurat la Allianz-Ţiriac, poliţa ta de locuinţă My Home preia cheltuielile sau poate rezolva problemele în locul tău.

1. Infestarea cu rozătoare, insecte sau viespi

Aproape toţi proprietarii de case s-a confruntat la un moment dat cu problema rozătoarelor, şoarecele de casa fiind unul dintre cei mai comuni dăunători şi în acelaşi timp unul dintre cei mai greu de combătut.

Rozătoarele, deşi par inofensive, reprezintă o adevărată ameninţare, nu doar din cauza pagubelor pe care le pot produce - precum cabluri electrice roase - ci mai ales din cauza numeroaselor bacterii pe care le transmit. Este evident că, dacă există şoareci sau şobolani în casa ori în apropierea ei, pentru siguranţa familiei, este vital să scapi de ei. Poţi face acest lucru folosindu-te de clauza de asistenţă la domiciliu inclusă în asigurare. Allianz-Ţiriac va trimite o companie specializată care va face deratizarea, cea mai eficientă metodă pentru a preveni eventuale pagube suplimentare în locuinţa ta. Serviciul nu se limitează la rozătoare, ci funcţionează în aceleaşi condiţii şi în cazul insectelor şi viespilor.

2. Avarii la echipamente electrocasnice: aragaz, maşina de spălat, frigider

Poţi apela la asigurarea locuinţei şi în cazul în care ţi s-a defectat maşina de spălat, frigiderul sau oricare alt echipament electrocasnic care nu se mai află în garanţie. Un electrician de la o companie specializată va fi trimis, în numele Allianz-Ţiriac, pentru repararea defecţiunilor, dacă echipamentele electrocasnice au o vechime de maximum 5 ani. În 9 din 10 cazuri, specialistul ajunge la adresa ta în mai puţin de 2 ore, iar tu nu trebuie să plăteşti nici reparaţiile şi nici deplasarea, acestea fiind decontate de asigurare.

3. Casa este spartă de hoţi când eşti în vacanţă, iar bunurile asigurate sunt furate

Dacă în timp ce te bucuri de vacanţă, casa ta cade pradă hoţilor, iar la întoarcere ai parte de o surpriza neplăcută, trebuie să ştii că asigurarea te ajută să înlocuieşti bunurile asigurate furate.

De asemenea, tot cu ajutorul asigurării îţi poţi acoperi cheltuielile cu reparaţiile cauzate de spargerea locuinţei.

4. Casa ta a devenit nelocuibilă din cauza unui incendiu – asigurarea îţi plăteşte cazarea la hotel

E bine să ştii că într-o astfel de situaţie te poţi baza pe asigurarea facultativă nu doar pentru refacerea locuinţei, repararea sau schimbarea bunurilor asigurate stricate, ci şi pentru plata cazării la hotel. Timp de 90 de zile, cheltuielile de cazare sunt plătite de Allianz-Ţiriac în numele tău, pentru ca în această perioada tu să te poţi concentra pe reconstrucţia şi reamenajarea locuinţei. Acoperirea se activează dacă pagubele produse de cauza riscurilor asigurate, nu doar incendiu, sunt mari şi nu mai poţi locui acasă.

5. Ghiveciul de flori cade de la balcon pe maşina parcată, copilul tău sparge la joacă geamul casei alăturate sau robinetul uitat deschis îl inunda pe vecinul tău

În toate situaţiile de mai sus, asigurarea facultativă a locuinţei acoperă remedierea pagubelor prin  acoperirea de răspundere civilă inclusă în toate poliţele My Home emise de Allianz-Ţiriac. Concret, asigurarea plăteşte în locul tău pagubele pe care le provoci altor persoane din neatenţie, neglijenţă sau în mod accidental. Această acoperire funcţionează nu doar în cazul proprietarului locuinţei/asiguratului, ci şi în cazul copiilor şi ai celorlalţi membri ai familiei. Mai mult, dacă nu te înţelegi cu persoana prejudiciată asupra valorii pagubelor şi despăgubirii, asigurarea preia şi cheltuielile tale de judecată.

În plus, eşti asigurat atunci când eşti plecat de acasă, oriunde în ţară, atât tu în calitate de asigurat cât şi ceilalţi membri ai familiei tale. De exemplu, Allianz-Ţiriac plăteşte pagubele şi în cazul în care copilul tău loveşte cu bicicleta o maşină aflată în parcarea hotelului.

6. Garaj (sau alte anexe) distrus de un incendiu provocat de un scurtcircuit

Asigurarea oferă acoperire împotriva riscurilor şi pentru spaţiile de depozitare, precum magazie, şopron, grajd, garaj, boxa sau camera de serviciu, care fac parte din locuinţa ta. Riscurile pentru care se oferă protecţie, şi implicit se plătesc despăgubiri în cazul anexelor, sunt identice cu cele pentru spaţiul de locuit.

7. Avarii mici, bătăi mari de cap

Avariile mici care se petrec în locuinţă, aşa cum sunt ţevile de apa sparte, defectarea instalaţiilor de climatizare sau de încălzire, se pot întâmpla frecvent şi pot fi foarte stresante pentru orice proprietar de locuinţă. Şi ele pot fi rezolvate fără bătăi de cap cu asigurarea facultativă de locuinţă de la Allianz-Ţiriac.

Protecţia completă pentru locuinţa şi bunurile tale, plus acoperirea în toate aceste situaţii, costă în medie între 25 şi 42 de lei pe lună, preţul efectiv fiind dat de valoarea locuinţei tale, tipul şi/sau bunurile asigurate.

Poţi afla cât costă asigurarea locuinţei tale în funcţie de pachetul de acoperiri care ţi se potriveşte şi poţi încheia poliţa aici, în mai puţin de 5 minute. Dacă ai întrebări suplimentare şi nu ştii exact ce ţi potriveşte, partenerii noştri de distribuţie te pot ajuta.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările