Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Încă un miliardar afirmă că săptămâna de lucru de 40 de ore a murit: „Pandemia a schimbat munca pentru totdeauna”

1
28 Sep 2021 20:11:39
Autor: George-Andrei Cristescu
IFOTO Shutterstock
IFOTO Shutterstock

Săptămâna de lucru la birou de 40 de ore ar putea fi îngropată în curând, potrivit miliardarului american Drew Houston, cofondator al serviciului de hosting a fişierelor Dropbox, relatează Business Insider.

Acesta a declarat în cadrul unui interviu acordat CNN că angajaţii cu studii superioare vor scăpa de „navetele extenuante” din trecut şi vor avea mai mult control asupra modului în care îşi programează ziua.
 
Houston susţine că impactul „enorm” al pandemiei de COVID-19 asupra modului în care oamenii muncesc va fi comparabil cu cel al tehnologiilor mobile şi de cloud.
 
„Văd de asemenea că săptămâna de muncă la birou de 40 de ore - un artefact al muncii în fabrică - va deveni în sfârşit un lucru al trecutului”, a mai spus acesta.
 
„Locul de muncă va fi oriunde va avea loc munca iar săptămâna de muncă va fi oricând poate munci mai bine fiecare persoană”, spune cofondatorul Dropbox, adăugând că creşterea numărului de locuri de muncă la distanţă va duce la atragerea mai multor angajaţi talentaţi din afara centrelor urbane.
 
Însă companiile vor fi nevoite să se asigure că au atât cultura organizaţională adecvată cât şi manageri suficient de buni pentru a motiva angajaţii să îşi finalizeze sarcinile fără a fi monitorizaţi constant, potrivit acestuia.
 
Declaraţiile sale vin în contextul în care numeroase companii au trecut la stilul de muncă hibrid ca modalitate de a-şi păstra angajaţii care nu doresc să revină timp de 5 zile la birou după pandemie, arată hotnews.ro. Experţii în piaţa muncii şi economiştii avertizează însă că angajaţii cu studii superioare, ca de exemplu programatorii şi contabilii, vor fi mai avantajaţi de aceste evoluţii comparativ cu muncitorii din fabrici sau sectorul HoReCa care nu pot să lucreze de acasă.
 
Dropbox, companie cofondată de Houston în 2007, a anunţat în luna octombrie a anului trecut că intenţionează să devină o companie „virtuală” care va permite tuturor angajaţilor săi să muncească de acasă permanent.
 
Comentarii similare privind declinul săptămânii de muncă de 40 de ore au fost făcute anterior şi de miliardarii Richard Branson, Carlos Slim şi Jack Ma, printre alţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

robert trevor
29.09.2021, 10:55:59

jigodiile astea profita si de pe urma pandemiei. vor acum sa te aiba la dispozitie la orice ora din zi ca nu mai exista program stabilit si pe deasupra vor sa ti reduca si salariul in functie de unde locuiesti. daca esti la tara si faci aceeasi treaba ca cel de la bucuresti te plateste la jumatate ca ai cheltuieli mai mici .

-12 (12 voturi)
Modifică Setările