articolul anterior articolul urmator

Încep dezbaterile pe proiectul de lege privind „revoluţia fiscală”. USR dă cu bâta în baltă: Chichirău propune revenirea la 16% impozit pe venit

18
14 Feb 2018 01:25:48
Autor: Elena Deacu
Cosette Chichirau FOTO Eduard Enea
Cosette Chichirau FOTO Eduard Enea

18 Comentarii

M Costi
14.02.2018, 07:38:26

"...deputatul USR Cosette Chichirău doreşte eliminarea mai multor articole care reduc impozitul pe venit la 10%. OUG 79 stabileşte cota de impozitare a veniturilor la 10%, iar un amendament adus de Chichirău elimină această prevedere. Acest lucru ar însemna că deputatul doreşte revenirea la cota de impozitare a veniturilor de 16%..." !?! Asa se intampla cand intri in politica fara sa ai o ideologie si n-ai principii , ci esti doar pe post de gica-contra !

-1 (9 voturi)
Paun_Al
14.02.2018, 08:49:44

Are o logica Costi . Impozitul pe venit merge la autoritatile locale ... de unde se finanteaza scolile , spitalele , dispensarele ,orfelinate ... investitiiile locale ... Dar ce nevoie are PSD de ele ? Important este ca le-a dat voie primarilor si adminstratiei locale ... sa-si faca salarii cat vor muschii lor . "impozitul de venit este una din principalele surse de venit ale primăriilor din România. Aceasta poate reprezenta între 20% și 40% din bugetele locale, cu excepția Bucureștiului unde reprezinta peste 50% din bugetul PMB." Depinde de cum se pune problema ...

0 (8 voturi)
Adrian Foangă
14.02.2018, 09:09:27

Astia de la USR s-au prostit de tot, nu mai votez cu ei in viata mea. Interesant ca pentru ei (cei ce obtin venituri "independente") si-ar dori 10% impozit, ca sa nu dea prea mult la stat din gainariile pe care le fac.

+4 (10 voturi)
Sertorius
14.02.2018, 10:51:50

A priceput cineva titlul și de ce Dna Chichirău ar fi... “dat cu bâta-n baltă”? Culmea e că autoarea articolului înșiră argumentele invocate de Dna Chichirău, însă, se pare că n-are capacitatea să le și priceapă importanța. Guvernul face o prostie cu 10% impozit pe venit (alături de multe alte greșeli grave de guvernanță!). Dna Chichirău observă corect că scăderea fiscalității într-o perioadă de creștere economică e o politică pro-ciclică. Asta înseamnă că risipim banii într-o vreme când ar trebui să strângem ‘bani albi ptr zile negre’. Asta va umfla balonul deja umflat al consumului, care se va sparge urât în curând. În plus, dacă faci împrumuturi și scazi fiscalitatea, atunci când ai creștere economică, ce vei face când va veni recesiunea? În fine, o fiscalitate atât de mică nu mai are decât Bulgaria în Europa, iar experiența lor și a altora care au încercat formula asta a fost una proastă spre tragică. O asemenea fiscalitate minusculă atrage doar capitalul speculativ, prin definiție, f. volatil. Asta înseamnă că România invită crash-ul financiar. În concluzie, titlul corect ar fi trebuit să fie: “Guvernul joacă la zaruri inept și iresponsabil viitorul țării, în vreme ce USR-ul e vocea rațiunii în problema fiscalității”!

0 (8 voturi)
Ciprian Apetrei
14.02.2018, 11:25:20

@ Sertorius Foarte bun comentariul.

-2 (8 voturi)