Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Începe reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri din ţară. Când va fi gata. Drulă: „Românii îşi rup maşinile pe el“

14
7 May 2021 14:43:30
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Cătaălin Drulă
Foto: Facebook Cătaălin Drulă

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a anunţat că, începând de luni, 10 mai, va fi schimbată viteza la „reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile", respectiv DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu - Nădlac.

„De luni, schimbăm viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii îşi rup maşinile - DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a bucăţii lipsă din A1 Sibiu - Nădlac. Până acum, acest drum extrem de aglomerat a fost peticit şi reparat superficial. Planul este ca, pe cei mai afectaţi 5,3 km care arată acum ca după bombardament, carosabilul să fie refăcut complet, inclusiv fundaţia. 
 
Vorbim despre refacerea acesteia până la un metru în profunzime cu balast, piatră spartă, geocompozit anti-fisură şi 3 straturi de asfalt. Pe alţi 5 km pe care nu sunt probleme la fundaţie se va aşterne covor asfaltic. Important: traficul pe secţiunea respectivă va fi restricţionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone. Am luat această măsură pentru a putea implementa un grafic accelerat de lucrări", a scris ministrul, vineri, pe pagina sa de Facebook.
 
Potrivit ministrului, în urma consultărilor dintre Ministerul Transporturilor, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) şi transportatori, aceştia au agreat folosirea următoarelor rute alternative: A1 Nod Balinţ - A6 Lugoj - DN 6 Lugoj - DN 6 Caransebeş - DN 68 Caransebeş - DN 68 Haţeg - DN 66 Haţeg - DN 66 Simeria - A1 Simeria sau A1 Nădlac - A1 Arad - A11 Arad - DN 7 Arad - DN 7 Ilia - A1 Ilia.
 
„După finalizarea lucrărilor care pornesc pe 10 mai şi durează 2 luni, vom avea în sfârşit un DN68A decent. Dar asta nu e de ajuns: în paralel, îi dăm bice şi cu finalizarea 'găurii' de 13 km din A1, între Margina şi Holdea - săptămâna viitoare vor fi depuse ofertele în cadrul licitaţiei pentru proiectare şi execuţie.", a precizat Cătălin Drulă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Tot Adi
7.05.2021, 15:03:55

As avea si eu o intrebarea, poate reuseste stimabilul domn ministru sa ne lamureasca: daca tot pun restrictii serioase, daca tot au muncitorii acolo, daca tot se chinuie sa aduca materialele prin ambuteiaje, sa faca se pare lucrare serioasa, durabila - atunci de ce nu au inceput largirea acelui drum, prin adaugarea de o parte si de alta a unei benzi de urcare/depasire aditionale, acolo unde se poate? 2-3-5-cate se poate pe fiecare sens ar fi facut minuni din punct de vedere al fluidizarii traficului pentru masinile mici. Fluidizand traficul aici, ar fi eliminat riscul "nevoii de recuperare" a timpului pierdut, de catre teribilisti cel putin, pe portiunea ramse din drumul lor, evitand alte si alte accidente. Macar 2-3 portiuni de cateva sute de metri, pe fiecare sens ar fi fost un mare castig!

0 (4 voturi)
Realist
7.05.2021, 15:29:00

Adi - ce vrei tu (si visam toti) e cu totul alta lucrare ! - trebuie licitatie pt proiect; - trebuie licitatie pt executie Mai mult timp si mai multi bani ! Asa, incep deja lucrarile...

+13 (13 voturi)
ADani
7.05.2021, 16:08:15

Realist Plus expropieri, aca se vrea largire!

-13 (19 voturi)
Ionel Marcu
7.05.2021, 17:24:28

Adi, nu pot dubla viitoarea autostradă cu...un drum expres!

-16 (22 voturi)
ovidiu 19
7.05.2021, 18:11:53

Sa Moara China!

-7 (7 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările