Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Înmatricularea unui autoturism va fi mai simplă

9
10 Jul 2020 12:00:55
Autor: Elena Deacu

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, vineri, că toţi dealerii de autoturisme, inclusiv producătorii, vor putea înmatricula direct autovehiculele noilor proprietari printr-un simplu document.

„Astăzi (vineri - n.r.), voi semna Ordinul ministrului Afacerilor Interne prin care înmatricularea vehiculelor să poată să fie făcută într-un mod mai eficient mai simplu, astfel încât cetăţenii să nu mai fie puşi în situaţia în care pierd timpul, stau la cozi în zone aglomerate, mai ales în această perioadă delicată din punct de vedere sanitar. Prin acest ordin, toţi dealerii de autoturisme, de autovehicule din România, inclusiv producătorii, cei trei mari producători - Dacia, Renault şi Ford - vor avea posibilitatea să înmatriculeze direct autoturismele noilor proprietari printr-un simplu document, un mandat pe care cumpărătorul îl încheie cu vânzătorul”, a anunţat Marcel Vela, la sediul MAI, potrivit Agerpres.

Directorul DRPCIV, Florin Catană, a declarat la rândul său că se doreşte ca în viitor operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic.

„Oferirea posibilităţii unei societăţi comerciale, care vinde autoturisme noi, de a face operaţiunea de înmatriculare pentru cetăţean nu este decât un beneficiu clar la adresa acestuia, nemaifiind nevoie pentru el să vină la sediul serviciului public pentru înmatricularea vehiculului. Inclusiv pe această zonă, se dezvoltă un program informatic care va fi pus la dispoziţia societăţilor comerciale din domeniu, venind în sprijinul acestora, astfel încât într-o perioadă viitoare, nu foarte îndepărtată, transmiterea documentelor şi operaţiunea efectivă a înmatriculării să fie realizată în proporţie de 80-90% electronic”, a declarat şeful Direcţiei Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor.

De asemenea, Catană a precizat că, prin proiectul de ordin, se elimină o serie de documente care sunt cerute pentru diferite operaţiuni, cum ar fi fişa de înmatriculare, dar şi crearea premiselor pentru furnizarea unor servicii exclusiv online - păstrarea unui număr de înmatriculare - astfel încât să nu mai fie nevoie de deplasarea cetăţenilor la serviciile publice comunitare, putând fi accesate de la domiciliu prin utilizarea internetului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

LazyBear
10.07.2020, 12:09:00

Noroc cu pandemia asta, că altfel nu scăpam de birocrația asta moștenită din comunism. Desigur, intermediarii vor da faliment...una caldă, una rece.

+5 (5 voturi)
Ionel Marcu
10.07.2020, 14:21:41

Bine că măcar autoturismele noi se pot înmatricula mai simplu, cele produse în țară chiar de către producător. Cele second hand nu cred că vor scăpa de „purecarea” de către RAR.

IonIon Codreanu
10.07.2020, 16:17:47

Oriunde în lumea civilizată înmatricularea unui autovehicul de ocazie se face având verificare tehnică cerută de lege! Deci, înainte de a vinde mașina, îi faci ITP-ul și înmatricularea pe numele noului proprietar trebuie să se facă la fel de ușor.

-1 (1 vot)
Lamuritorul
10.07.2020, 12:13:40

Bravo, frate!

+1 (1 vot)
Ludwig
10.07.2020, 12:59:36

Excelent!!! In pipera erau cozi si lipsa loc parcare....

+1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (9)