Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Şeful Consiliului Concurenţei, ales în forul european de reglementare în energie

1
17 Nov 2019 09:23:43
Autor: Afrodita Cicovschi
Bogdan Chiriţoiu Foto Mediafax
Bogdan Chiriţoiu Foto Mediafax

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), a anunţat Virgil Popescu, ministrul Economiei.

Pe funcţii de conducere, vicepreşedinte, respectiv preşedinte, a fost numit în 2010 şi 2014 un alt român: fostul ministru al energiei, Răzvan Nicolescu. Bogdan Chiriţoiu nu este obligat să renunţe la funcţia de preşedinte al Consiliului Concurenţei.
 
Pe această funcţie au fost mai mulţi concurenţi din state membre ale UE, însă Chiriţoiu a obţinut cele mai multe voturi. În anii trecuţi au mai încercat să ajungă pe astfel de funcţii şi Iulian Iancu, deputat PSD, dar şi Dan Gheorghiu, consilier al fostului premier Victor Ponta, însă au fost respinşi.
 
"Votul dat în această seară este o recunoaştere a competenţei profesionale a candidatului propus şi a tradiţiei sectorului energetic românesc care va fi reprezentat în următorii patru ani în Consiliul de Administraţie al ACER.
 
Îl felicit pe domnul Bogdan Chiriţoiu pentru această victorie adusă României, victorie obţinută la capătul unei competiţii de un nivel ridicat.

Felicit, de asemenea, pentru rezultat şi Reprezentanţa Permanenta a României la UE care a contribuit la succes.
 
Nu în ultimul rând, doresc sa îi mulţumesc lui Răzvan Nicolescu, fostul preşedinte român al ACER, pentru implicare în susţinerea candidatului propus de România", a scris Virgil Popescu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dream Pervertor
18.11.2019, 09:12:51

....multumim din inima BRD Societe Generale! In ritmul asta si Mugur Isarescu poate ajunge Secretar General la ONU daca nu o mierleste sau nu e arestat intre timp!