Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

A fost finalizată procedura de atribuire a achiziţiei publice pentru 56 de autobuze electrice, pentru transportul în comun din Braşov şi Timişoara

0
3 Aug 2021 11:34:10
Autor: Maria Ţaga
Ministerul Dezvoltării anunţă că a fost finalizată procedura de atribuire a achiziţiei publice pentru 56 de autobuze electrice, care vor fi folosite la transportul în comun din Braşov (12) şi Timişoara (44).
Ministerul Dezvoltării anunţă că a fost finalizată procedura de atribuire a achiziţiei publice pentru 56 de autobuze electrice, care vor fi folosite la transportul în comun din Braşov (12) şi Timişoara (44).

Procedura de achiziţie publică a 56 de autobuze electrice pentru municipiile Braşov şi Timişoara prin Programul Operaţional Regional a fost finalizată, a anunţat marţi Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA). Obiectivul acesteia a fost modernizarea transportului public de călători.

„Transportul public de călători din municipiile Braşov şi Timişoara se va desfăşura în condiţii moderne, prietenoase cu mediul, ca urmare a finalizării, de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a procedurii de atribuire a achiziţiei publice pentru 56 de autobuze electrice de cca. 18 m, prin Programul Operaţional Regional", a transmis, marţi, ministerul.

Astfel, urmează să fie încheiate contractele de furnizare pentru următoarele loturi:

Municipiul Braşov: 12 autobuze electrice cu lungimea de cca.18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiţii de şes, 4 staţii de încărcare rapidă şi 12 staţii de încărcare lentă. Autobuzele şi staţiile de încărcare vor fi puse la dispoziţie de ofertantul declarat câştigător, respectiv Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului este de 37.799.980  lei (fără TVA);

Municipiul Timişoara: 44 de autobuze electrice cu lungimea de cca. 18 m destinate transportului public urban de călători, operabile în condiţii de şes, 15 staţii de încărcare rapidă şi 44 staţii de încărcare lentă; ofertantul câştigător este Karsan Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.S, produsul ofertat fiind autobuz electric articulat KRS 18 EV (Turcia), iar valoarea contractului este de 136.400.145 lei (fără TVA).

Potrvit sursei citate, finanţarea proiectelor este asigurată de MDLPA, prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa prioritară 4 – ”Sprijinirea dezvoltării urbane durabile”, Prioritatea de investiţii 4e - „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”, Obiectivul specific 4.1 – „Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările