articolul anterior articolul urmator

A fost inventată ciocolata dulce care nu conţine deloc zahăr adăugat

3
20 Jul 2019 20:33:29
Autor: Elena Deacu

3 Comentarii

Galeriu Crestinu
21.07.2019, 00:24:14

...cum sa mai contina si zahar cand e facuta din praf de caramida, rumegush si pulbere de desheuri menajere...?...cu aroma chimica de ..."Nestle"....ieftin...

-4 (4 voturi)
Alfa Omega
21.07.2019, 14:27:12

Nu contine zahar, dar contine fructoza , adica tot un fel de zahar mai putin rafinat. Reclama pentru fraieri !Adevarata cacao este amara nu dulce , iar adevarata ciocolata trebuie sa fie tot asa !

Sorin Ionascu
21.07.2019, 13:06:30

"o modalitate de a crea ciocolată fără să adauge zahăr, bazându-se doar pe resturi din plantele de cacao pentru îndulcire, într-un moment în care consumatorii caută alimente mai naturale şi mai sănătoase, scrie Bloomberg. Compania foloseşte o tehnică patentată prin care transformă pulpa albă care acoperă boabele de cacao într-o pudră care conţine zahăr în mod natural." Da, nu mai aduga zahar din sfecla, il adauga pe cel din cacao. Mare scofala. De parca nu tot zahar este. Dar asa spera sa le ia tatza fraierilor, care pun botul la toate prostiile. Iar jurnaliz/da zilei inghite ca pelicanul, fara sa mestece si fara sa digere. Asa ca regurgiteaza o porcarie si mai pune si un titu de tabloid. Mai jos isi mai da o data masura tampeniei: "Noua ciocolată neagră a Nestle, cu concentraţie de 70% cacao, va avea cu 40% mai puţin zahăr decât batoanele echivalente cu zahăr adăugat. Batoanele de ciocolată neagră KitKat conţin 12,3 grame de zahăr pe porţie." Poate ca noua ciocolata va avea mai putin zahar, e de vazut, dar indiferent ca e din sfecla, din trestie sau din cacao, tot zahar e. Si care batoane contin "12,3 grame de zahăr pe porţie."? cele noi, sau cele deja existente? Si - care e dimensiunea unei portii? Ca sa putem aprecia continutul, el se da in procent, nu la "portie".