Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Acţiunile europene au scăzut cu 12,7% în această săptămână, cea mai slabă evoluţie consemnată după octombrie 2008, la apogeul crizei financiare globale

0
29 Feb 2020 06:23:16
Autor: News.ro
Bursa
Bursa

Acţiunile europene au continuat vineri scăderea istorică provocată pe parcursul săptămânii de temerile legate de epidemia de coronavirus, aducând declinul total la 12,7%, cea mai slabă evoluţie consemnată după octombrie 2008, epidemia provocată de coronavirus împingând piaţa în teritoriul corecţiei, relatează CNBC.

Indicele pan-european Stoxx 600 a închis vineri în scădere cu 3,8%, pe fondul declinului general al burselor la nivel global. Astfel, indicele a pierdut pe ansamblul săptămânii aproximativ 12,7%, consemnând cea mai mare pierdere după cea din octombrie 2008, la apogeul crizei financiare globale.

Componenta acţiunilor din sectorul resurselor naturale a înregistrat cea mai accentuată scădere, de 4,6%.

Indicele londonez FTSE 100 s-a contractat vineri cu 3,7%, CAC 40 al bursei din Paris cu 4%, iar indicele german DAX cu 4,5%.

Acţiunile AIG, compania mamă a operatorului aerian British Airways, au scăzut cu 9%, în urma avertismentului că epidemia de coronavirus va avea impact asupra profitului companiei.

Acţiunile europene au intrat pe corecţie joi, coborând cu 10% sub nivelul record atins pe 19 februarie 2019.

Şapte pieţe asiatice majore au intrat la rândul lor pe corecţie. În Statele Unite, indicele Dow Jones Industrial a pierdut vineri alte 1.000 de puncte. Indicii S&P 500 şi Nasdaq Composite au avut nevoie de numai şase zile pentru a scădea de la niveluri record, ajungând şi ei la corecţie.

Indicele global al acţiunilor MSCI ACWI a înregistrat la rândul său cea mai slabă săptămână de după criza financiară din 2008, coborând cu 9%.

Potrivit celui mai recent bilanţ, în lume au fost raportate 84.117 cazuri de infectare cu coronavirusul din China, dintre care 2.870 de decese.

Vineri au fost raportate primele cazuri din Azerbaidjan, Belarus, Lituania, Mexic, Noua Zeelandă şi Nigeria, care este cea mai populată ţară din Africa.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii