Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Activitatea directorului CFR Călători va fi evaluată după jumătatea lunii august. Drulă: Actul de management nu se judecă după o greşeală de moment

3
30 Jul 2021 12:15:36
Autor: Afrodita Cicovschi
Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători
Ovidiu Vizante, directorul CFR Călători

Activitatea directorului CFR Călători, Ovidiu Vizante, va fi evaluată după jumătatea lunii august, a afirmat vineri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, precizând că o eventuală demitere nu se face „pe moment”, ci doar în urma unei evaluări temeinice.

“Principiile pe care funcţionez şi echipa mea funcţionează cât timp sunt aici, sunt pe bază de profesionalism şi eficienţă. Asta înseamnă că actul de management se judecă aşezat, la rece, nu după o greşeală de moment, o declaraţie oricât de nefericită a fost. Domnul director de la CFR Călători şi-a prezentat scuze public ieri şi pentru mine subiectul e încheiat”.
 
Ministrul Transporturilor a precizat, însă, că există o evaluare a mandatului directorului CFR.
 
”Există o evaluare a mandatului dumnealui. Dumnealui are un mandat, conform legii, de patru plus două luni. Aşa sunt mandatele cu o evaluare interimară la patru luni şi una finală la şase luni. Acest termen de patru luni se împlineşte pe 19 august. Vom avea o evaluare profesionistă aşa cum facem pentru toţi managerii pe care i-am adus în Ministerul Transporturilor şi vom concluziona atunci ce se întâmplă în continuare la CFR Călători”, a mai declarat Drulă.
 
Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, joi, că, în cazul în care directorul CFR ar fi lucrat la Guvern, acum ar fi fost ”acasă”.
 
Declaraţia premierului a fost făcută după ce directorul CFR Călători, Ovidiu Vizante, a intervenit, joi, la Antena 3, şi, întrebat de ce o locomotivă nu a ajuns timp de 8 ore la trenul în care se aflau copii care se întorceau din tabără, a declarat: ”De ce mă întrebaţi pe mine? Noi am pus la dispoziţia CFR-ului această locomotivă. Dacă a fost un pom căzut pe linie, locomotiva nu poate, din păcate, sări peste linie (...) Încercaţi, totuşi, să vorbiţi cu responsabilii, cei care se ocupă de circulaţie. (...) Cred că e impropriu să spuneţi că au stat abandonaţi (...), încercaţi să găsiţi transbordare pentru 1.000 de călători la 1 noaptea”. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Muntean Cocolino
30.07.2021, 12:29:01

De ce sa nu recunoastem, la cum il apara Drula pe individul asta cu cap tuguiat ca Oblio exista doua variante, ori e pila lui si are datorii de platit sau mai cu seama Drula si cu Vizante se ard la poponet in cel mai pur stil useristo-elgebetist!

-56 (58 voturi)
Infractorul Burci
30.07.2021, 13:26:49

Vizante este rudă cu Drulăul cel analfabet.

-58 (58 voturi)
Vintila Dascalita
2.08.2021, 23:26:44

Aici nu e o greseala de moment, este o conceptie gresita de management. Nu astepti o criza ca sa o rezolvi ulterior, ci prevezi din timp ce crize pot aparea si faci scenarii din timp pentru rezolvare si eventual chiar simulari virtuale si reale. Daca nu ai timp ca director pui salariatii sa le faca si ii controlezi. Isi plange de mila ca nu a dormit o noapte, dar fata de suferintele celorlalti nu are nici o empatie. Este si incompetent si obraznic.

Modifică Setările