Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Adrian Câciu, despre echilibrarea sistemului de pensii când vor fi mai mulţi bani: Vreţi să aşteptăm până atunci să vedem că nu mai sunt pensionari?

5
26 Nov 2021 16:22:00
Autor: Afrodita Cicovschi
Adrian Câciu, ministru de Finanţe Foto Inquam Photo
Adrian Câciu, ministru de Finanţe Foto Inquam Photo

Adrian Câciu, noul ministru de Finanţe, a declarat vineri, după şedinţa de Guvern, referindu-se la echilibrarea sistemului de pensii „când vor fi mai mulţi bani”: Vreţi să aşteptăm până atunci să vedem că nu mai sunt pensionari?

„Impactul a fost undeva la 500 de milioane de lei, din plata contribuţiilor la sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei
 
Legat de creşterea cotizaţiei la Pilonul II, Adrian Câciu a spus că şi-ar fi dorit ca această majorare să se poată face mai repede. Suntem la 3,75% din 2016-2017.
 
Din păcate suntem şi în zona de asumare prin PNRR...
 
Ne dorim să ajungem şi în zona aceea de normalitate. Întotdeauna s-a spus că nu sunt bani de pensii. S-a spus  că  nu e sustenabil sistemul. Românii spun că e un sistem Bismarck, dar nu e un sistem Bismarck, nu mai este de mult acest sistem.
 
Dacă pensia medie este mai mare decât salariul minim cum poţi să spui că sistemul contributiv din România îţi va alimenta singur această zona? totdeauna ne-am plâns că este deficit la sistemul de pensii (...) 
 
Dacă întotdeauna o să ne ascundem că stai să vedem să echilibrăm sistemul de pensii până vom avea contribuţii ca volum mai mari, ar însemna ca dvs şi cu mine să avem salarii de 1.000 de euro, iar pensiile să fie 60% rata de înlocuire care se calculează.
 
Vreţi să aşteptăm până atunci şi să vedem că nu mai sunt pensionari sau vreţi ca bunicii noştri şi părinţii noştri , care ne-au crescut şi care au contribuit tot timpul, să primească pensiile pe care le merită?”, a declarat Câciu.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

kitty kat
26.11.2021, 17:34:40

Eu as vrea så nu mai asteptåm mult cu pensiile speciale si så nu mai existe. Cu banii respectivi så fie dati celorlalti pensionari.

+6 (6 voturi)
Una pe zi
27.11.2021, 00:53:31

pai bunicii lor au lucrat la secu

-8 (8 voturi)
laur laur
27.11.2021, 07:46:42

Pensii previzibile, indexate anual cu rata inflatiei si cresterea salariului mediu, asa cum prevede legea 263/2010 ,fara pomeni electorale in promisiuni aberante de cresteri de 40% , care in realitate au fost mai mici decat cresterile prevazute de lege si au fost topite imediat de inflatie.Fara pensii speciale . Numai pensii pe contributivitate. Astfel se echilibraza sistemul nu prin declaratii lacrimoase cu parinti si bunici bla bla bla .De fapt la ce te poti astepta de la un ministru mai prost decat Dancila , etalonul prostiei la Ciuma rosie. Din audierea viitorului ministru al Finanțelor: 1. A fost o echipă care mințile a lucrat ca să se eficientizeze acolo. 2. Da, rectificarea va fi aprobată vineri noaptea, vineri seară. Stăm până când o aprobăm. Adică să nu înțelegeți că noaptea ca (hoții?)… cum se întâmpla. 3. Ministerul Finanțelor vreau să devină o soluție. Poate îmi doresc prea mult. 4. Singura problemă a țării, resursele financiare. 5. Eu sunt un om care sunt rezultatul contextului făcut de către prietenii, de către oamenii cu care am lucrat. 6. Am activat atât în viața privată, începând din al doilea an de facultate.

+8 (8 voturi)
Ilie de la sculărie™
26.11.2021, 17:42:59

Ia gata ca da asta masoneria jos din pod si vedeti voi. Mai e si baiatul ala securist de la agricultura.. https://pressone.ro/exclusiv-noul-ministru-al-agriculturii-a-fost-ofiter-doi-sun-sfert

+8 (10 voturi)
Un cititor
26.11.2021, 21:20:24

„Impactul a fost undeva la 500 de milioane de lei, din plata contribuţiilor la sănătate pentru pensiile mai mari de 4.000 de lei" I-a din banii politrucilor, ticalosule !!! Tot din banii nostri sunt .

Modifică Setările