Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Adriean Videanu, despre preluarea Oltchim: Această procedură "struţo-camilă" de privatizare va duce la faliment

0
21 Sep 2012 16:03:58
Autor: adevarul

Adriean Videanu, fostul ministrul al economiei şi preşedintele PDL Bucureşti, a declarat că această metodă "struţo-camilă" de privatizare a combinatului Oltchim va duce în mod iminent la insolvenţă şi ulterior la faliment.

"Această metodă de privatizare dezavantajează statul, deoarece se vinde la preţuri mici. A apărut această procedură <<struţo-camilă>> a trei caiete de sarcini, pentru acţiuni, pentru creanţa AVAS şi pentru creanţa Electrica. Statul o sa intrebe de ce nu a vândut la preţul cel mai mare. Lichidarea sau insolventa, urmată de faliment sunt iminete daca nu se intervine", a spus Videanu.

Președintele PDL București, a mai spus că privatizarea combinatului Oltchim este realizată într-un moment inoportun, acest lucru evidențiind "mostra supremă de incompetență a Guvernului".

„Despre privatizarea Oltchim se vorbea din 2006, şi de fiecare dacă această acţiune a fost gândită numai după discuţia reconversiei creanţelor AVAS", a mai spus Videanu.

„Renunţarea la reconvesia creanţelor în acţiuni şi renunţarea la pachetul majoritar înlătură orice investitor serios. Ce investitor serios ar fi venit dacă un acţionar minoritar ti-ar putea bloca orice proces decizional. Reconversia ar fi dat confortul oricărui investitor. În loc de vanzarea cu discount a creantelor AVAS s-ar fi putut face reconversia", a completat Videanu.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările