Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Aeroporturi Bucureşti: Cheltuielile cu personalul au scăzut cu 15%. Ne concentrăm pe crearea unui buget echilibrat

1
19 Feb 2021 17:17:06
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Bucharest Airports
Foto: Facebook Bucharest Airports

Cheltuielile cu personalul vor scădea anul acesta cu 35 de milioane de lei, respectiv 15%, la Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, a declarat, vineri, noul director general al CNAB, Cosmin Peşteşan.

Potrivit acestuia, după ce va fi aprobat bugetul va fi analizată structura organizaţională, pentru a vedea dacă sunt necesare restructurări sau reaşezări la anumite direcţii, informează Agerpres.
 
”Nu vrem să ne trezim în 2022 că nu avem personal operaţional, care este vital.”, a precizat Cosmin Peşteşan.
 
Noul director al CNAB a anunţat că, de când a preluat mandatul la 1 februarie, împreună cu Consiliul de Administraţie, se concentrează pe crearea unui buget echilibrat, fără pierdere. 
 
”Pe bugetul de cheltuieli cu personalul am ajuns la o concluzie şi vom avea o scădere de 35 de milioane de lei. Înseamnă scăderi de venituri. După ce aprobăm bugetul, urmează să intrăm şi pe schema de personal, să vedem dacă e nevoie de restructurări sau de reaşezări la anumite direcţii, pentru că schema de personal este adaptată unui trafic ideal al nostru. Ce trăim acum - anul trecut şi anul acesta - nu este o realitate pe care ne-o dorim şi nu aş vrea să apelăm la reduceri de personal şi să ne trezim la anul că nu avem personal operaţional, care este vital", a spus Cosmin Peşteşan, la inaugurarea Pistei 2 de la Aeroportul Otopeni.
 
Conform acestuia, la CNAB se vor opera restructurări numai dacă va fi nevoie.
 
"După ce terminăm bugetul şi ştim că ne închidem cu un buget realist, din care să nu tăiem nici cheltuieli de investiţii, o să ne aplecăm şi pe planul de restructurare dacă vom considera că va fi nevoie. În acest moment bugetul pe investiţii este aproximativ egal cu cel de anul trecut - 200 de milioane de lei -, bugetul de cheltuieli cu personalul a fost redus deocamdată în propunerea pe care o vom înainta Ministerului Transporturilor şi Ministerului Finanţelor cu cei 35 de milioane (de lei - n. r.), ceea ce înseamnă peste 15% din bugetul cu personalul. Ulterior aprobării bugetului, o să intrăm şi pe analiza structurii organizaţionale'', a adăugat Peşteşan.
 
Întrebat care este salariul mediu lunar în CNAB, noul director general a răspuns că se situează "undeva la 7.000 de lei brut".
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Marcu Ilie
19.02.2021, 17:49:56

Hai gata! Jumatate afara ca oricum produceti doar pagube! Si la ROMATSA ar trebui dati afara cam 80% din ei si salariile facute cam la 3000 lei/luna. Sunt unii acolo cu 8-9ooo EURO/luna ca am vazut declaratiile de avere. Nu-s in stare sa puna un punct pe harta. Nu au reusit sa gaseasca avionul lui Iovan desi aveau coordonatele.

-10 (10 voturi)
Modifică Setările