Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Air France lansează o aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID. Pe ce rute poate fi folosită

0
4 Mar 2021 11:09:03
Autor: Afrodita Cicovschi
Foto Air France
Foto Air France

Air France lansează o aplicaţie mobilă pentru prezentarea rezultatelor testului COVID necesar călătoriei cu avionul, cu ajutorul căreia se va reduce timpul petrecut în  aeroport.

Pentru a îmbunătăţi experienţa pasagerilor săi şi pentru a eficientiza timpul petrecut în aeroport, Air France a anunţat lansarea aplicaţiei „ICC AOKpass”, dezvoltată de MedAire / SOS internaţional. ICC AOKpass este o aplicaţie mobilă, disponibilă pentru a fi descărcată pe smartphone-uri şi care permite pasagerilor să înregistreze în siguranţă rezultatele testului COVID efectuat într-un laborator partener.
 
Odată ajunşi la aeroport, pasagerii prezintă rezultatele testului de pe telefonul mobil, în locul unui test printat pe hârtie. ICC AOKpass verifică dacă testul prezentat este valid şi respectă reglementările ţării de destinaţie, printr-o reţea securizată care foloseşte tehnologia blockchain.
 
Perioada testării acestei soluţii digitale va începe pe 11 martie 2021 şi va dura patru săptămâni, cu sprijinul Aeroportului Charles de Gaulle din Paris. Testul va fi efectuat pe toate zborurile Air France din Paris-CDG către Pointe-à-Pitre (Guadelupa) şi Fort-de-France (Martinica).
 
Acesta va fi realizat în mod voluntar, pentru a testa funcţionalitatea aplicaţiei în timp real şi pentru a afla opiniile pasagerilor referitoare la aplicaţia mobilă. Air France va împărtăşi acest feedback celorlalte companii din alianţa Skyteam, care testează în prezent diverse soluţii pentru digitalizarea documentelor de sănătate, în legatura cu COVID-19.
 
În plus faţă de testarea aplicaţiei ICC AOKpass, Air France depune toate eforturile pentru a fi de ajutor pasagerilor săi şi pentru a-i informa în timp real despre evoluţia formalităţilor de călătorie. În acest sens, pasagerii au la dispoziţie un website dedicat pe airfrance.traveldoc.aero.
 
De la începutul crizei, Air France a aplicat cele mai stricte măsuri de sănătate şi oferă pasagerilor săi o flexibilitate totală a biletelor, cu posibilitatea de a amâna sau anula orice călătorie planificată înainte de 31 decembrie 2021, în mod gratuit şi fără dovezi suplimentare. Aceste măsuri sunt grupate sub eticheta Air France Protect şi sunt revizuite în mod regulat pe măsură ce situaţia evoluează. În cadrul evaluării „COVID-19 Safety Rating” organizată de Skytrax, Air France Protect a obţinut recent clasificarea de 4 stele din 5.
 
„Îmbunătăţirea şi simplificarea experienţei de călătoriei a pasagerilor este o prioritate continuă pentru Air France. Testarea aplicaţiei ICC AOKpass este pe deplin în conformitate cu aceste principii şi cu iniţiativa noastra de implementarea a etichetei Air France Protect. Suntem convinşi că schimbările prin care trecem în mod colectiv vor modifica permanent călătoriile şi ne angajăm să susţinem toate proiectele de inovare care ne pot ajuta să facem faţă acestor noi provocări", a declarat Catherine Villar, Director Customer Experience - Air France.
 
„Suntem încântaţi să sprijinim Air France în testarea aplicaţiei ICC AOKpass. Vom face tot ce putem pentru a asigura succesul acestui experiment, pentru a atinge obiectivul împărtăşit de întreaga industrie: redeschiderea cerului în siguranţă", a declarat Sébastien Bedu, Product Manager - Airport Services pentru MedAire, divizia internaţională SOS specializată în sprijinirea industriilor aeronautice şi maritime. 
 
AOKpass este partenerul a numeroase laboratoare din întreaga lume, inclusiv a grupurilor Cerballiance şi Biogroup din Franţa.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările