Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ajutorul de stat pentru filmele produse în România s-a epuizat. Cine a primit bani

0
8 Nov 2019 10:55:40
Autor: Elena Deacu
5GANG
5GANG

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP) anunţă că, începând cu data de 8 noiembrie, nu mai înregistrază cereri pentru finanţare conform schemei de ajutor de stat privind sprijinirea industriei cinematografice.

Potrivit CNSP, a fost depăşită valoarea creditului de angajament pe anul 2019 de 233 milioane lei.

Cererile pentru finanţare înregistrate până la această dată sunt analizate în continuare de Comisia de Film şi, în funcţie de rezultatul acestei analize, cererile vor fi aprobate şi soluţionate în limita creditelor de angajament disponibile.

Cine a apucat să primească finanţare

Lungmetrajul „5Gang The Movie“, produs de vloggerul Matei Dima (BRomania), a primit finanţare de la Guvern în cadrul proiectului prin care statul sprijină industria cinematografică. Potrivit datelor postate pe site-ul Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză, citate de Paginademedia.ro, societatea Brobiz Cudetoate va primi o finanţare de 490.000 de lei, echivalentul a aproximativ 100.000 de euro, pentru „5Gang The Movie“, film în care protagonişti sunt membrii trupei 5Gang, vloggerii Selly, Pain, Gami, Dia şi Exploit.

De asemenea, au mai fost aprobate bugete şi pentru două seriale de la Pro TV – al doilea sezon din „Vlad“ (5,4 milioane de lei) şi noua comedie „Profu’“ (2,2 milioane de lei). Şi Antena 1 a primit finanţare de la bugetul de stat pentru serialul „Sacrificul“, respectiv suma de 4,8 milioane de lei.

Comisia de Prognoză, cea care gestionează schema de ajutor de stat privind industria cinematografică, a aprobat anul acesta bugete pentru 48 de proiecte, în timp ce alte opt se află în analiză, un proiect a fost retras, iar cinci au fost respinse.

Lista proiectelor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii