Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ambiţia celui mai mare importator de gaze: AIK Energy invită consumatorii să aleagă cel mai mic preţ cu ocazia liberalizării pieţei

0
Articol publicitar
2 Jul 2020 06:58:34
Autor: ADH

Libertatea de a alege. Liberalizarea totală de la 1 iulie este un pas important pentru maturizarea pieţei gazelor naturale. Adoptarea principiilor de bază ale unei pieţe concurenţiale permite consumatorului să aleagă produsele şi serviciile care i se potrivesc cel mai bine.

AIK Energy, o societate britanică cu experienţă încă din 2017 pe pieţele de gaze şi energie din Europa, invită consumatorii să se informeze despre noile condiţii ale pieţei şi ofertele existente, şi să aleagă cel mai mic preţ.

Libertatea de a alege este un atribut esenţial care nu doar stimulează concurenţa pură a preţurilor, dar are şi rolul de a transforma modul în care companiile reacţionează la nevoile consumatorilor, oferindu-le posibilitatea de a acţiona liber şi conştient. Legătura directă dintre nevoile consumatorilor şi serviciile jucătorilor de pe piaţă se observă deja prin ofertele de preţ fără abonament şi pachetele care combină gazele şi energia electrică.

În contextul liberalizării pieţei, AIK doreşte să comunice transparent, să informeze publicul despre principalele beneficii ale liberalizării: poţi oricând să închei un nou contract de furnizare, în condiţii de piaţă concurenţială, cu actualul furnizor sau cu oricare altul, având posibilitatea să denunţi oricând contractul actual începând de la 1 iulie, iar cea mai bună ofertă ar trebui să fie obiectivul.

Pregătirea companiilor pentru piaţa liberă

AIK Energy, parte din grupul britanic AIK Group, este o companie care asigură cel mai mare volum de import de gaze naturale în România, având, totodată, prin subsidiarele sale, o prezenţă semnificativă pe pieţele de gaze şi energie la nivel european în Europa Centrală şi de Est. Compania desfăşoară activităţi de trading şi furnizare şi contribuie în mod concret la diversificarea surselor de gaze şi energie electrică.

În contextul în care cu câteva zile înainte de liberalizare au apărut peste zeci de oferte mult mai avantajoase decât ofertele furnizorilor actuali, iniţiativa celor de la AIK Energy de a sprijini consumatorii, concretizată prin garantarea unui preţ cu cel puţin 17% mai mic decât preţul practicat de furnizorii actuali pentru o perioadă de cel puţin 1 an, indiferent de fluctuaţiile pieţei, merită atenţia consumatorilor atât în Bucureşti, cât şi în restul ţării.

Preţul la gaz natural oferit de AIK Energy pentru consumatorii casnici este de doar 65 lei / MWh la care se adaugă 12 lei / MWh taxele de transport şi taxele de distribuţie care, spre exemplu, pe zona de Distrigaz Sud Reţele (Bucureşti) sunt de 31,49 lei/ MWh. Taxele de distribuţie variază de la zonă la zonă, iar echipa AIK Energy îţi calculează preţul exact pe care îl vei plăti în funcţie de localitatea în care te afli.

Dacă locuieşti în Bucureşti, aşa va arăta oferta ta:

Pe zona de business, în funcţie de consum, compania AIK oferă preţuri între 62 lei / MWh şi 65 lei/ MWh. Dacă discutăm de un consum mai mare de 28.000 MWh/an ofertele se pot negocia direct cu furnizorul.

Aceste oferte sunt cu cel puţin 17% mai mici faţă de nivelul actual al pieţei.

“Ne-am concentrat în construcţia ofertei pe aspectele de bază: pachete de servicii simple, ofertă transparentă şi un proces de tranziţie foarte uşor pentru consumatori, AIK preluând toate responsabilităţile cu schimbarea furnizorului. AIK Energy este cel mai mai mare importator de gaze din România şi asta ne pune într-o poziţie importantă, însă ne şi obligă să fim responsabili. Una dintre aceste responsabilităţi este chiar aceasta de a informa consumatorul despre liberalizarea pieţei, despre ceea ce înseamnă preţuri echitabile şi oferte transparente. Credem că un parteneriat durabil se construieşte pe valori comune, echilibru şi transparenţă în relaţia dintre consumator şi furnizor. Doar aşa putem construi şi menţine o piaţă concurenţială liberă”, a afirmat Directorul General Adjunct al AIK Energy România, domnul Mircea Diaconu, despre oferta curentă a companiei.

Dincolo de alte metode directe prin care consumatorii pot afla ce oferte sunt disponibile pentru zona lor,  aceştia pot utiliza comparatorul de preţuri al ANRE unde introduc datele de consum, selectează racordarea la reţeaua de distribuţie, apoi oferta cu toate tarifele reglementate incluse, pentru a vedea preţul final.

Dacă găsesc o ofertă mai bună şi doresc să semneze contractul, este suficient să contacteze furnizorul respectiv şi să spună că doresc să accepte oferta acestuia.

Acum au libertatea să aleagă şi este important să o exercite.

AIK Energy: promovăm încredere, libertate şi transparenţă în tot ceea ce facem şi ce spunem

Factorul uman joacă un rol considerabil în acest proces de liberalizare.

Pe de o parte, companiile trebuie să-şi pregătească angajaţii pentru noul mediu competitiv, iar pe de altă parte, este necesară şi o informare completă şi corectă a consumatorilor pentru a înţelege mecanismele pieţei de gaze şi care sunt opţiunile în acest nou context.

Avantajul AIK Energy constă în diversitatea activităţilor, înţelegerea unică, compania fiind bine conectată pe numeroase pieţe de energie, cu o experienţă de primă mână în Europa Centrală şi de Est.

Conform unor studii recente, doar 20% dintre abonaţii casnici la gaze consideră că vor plăti mai puţin pentru servicii, deşi o mare parte au declarat că sunt la curent cu ce se întâmplă de la 1 iulie.

Doza de scepticism, informaţiile incomplete, dar şi frica de birocraţie pot alimenta inacţiunea şi lipsa de încredere în furnizori.

În acest context, comparatorul ANRE vine în sprijinul consumatorilor oferind date despre evoluţia ofertelor tuturor furnizorilor de servicii.

Informaţii despre liberalizare

  1. Factura serviciilor de gaze este formată din preţul gazului, taxa de transport, taxa de distribuţie, acciza şi TVA.
  2. De la 1 iulie se va modifica doar preţul gazului.
  3. Dacă un consumator nu încheie un contract nou, alimentarea cu gaze nu va fi oprită, însă va plăti factura conform ofertei furnizorului actual.
  4. Furnizorul poate fi schimbat oricând (până la 1 iulie, dar şi după această dată), gratuit, chiar dacă a fost prelungit un contract recent, cu respectarea condiţiilor contractuale, printr-o simplă solicitare de denunţare unilaterală.
  5. Noul furnizor se ocupă de toate formalităţile odată ce e anunţat de către consumator că alege schimbarea pentru o ofertă mai bună.

AIK Energy a creat un flux simplificat pentru orice tranziţie, oferind tot suportul consumatorilor pentru a-şi exprima libertatea de a alege. Consumatorii trebuie doar să completeze un formular cu datele lor, iar compania se ocupă integral de procedurile şi formalităţile necesare pentru schimbarea vechiului furnizor de energie.

Produse duale şi viitorul pieţei de electricitate

Piaţa de electricitate a avut şi ea un parcurs aparte. În contextul viitoarei liberalizări totale, şi în acest segment au apărut o serie de oferte de produse duale din partea furnizorilor de energie.

AIK Energy oferă un astfel de pachet de servicii care integrează furnizarea de gaze naturale şi electricitate într-un singur pachet, păstrând aceeaşi politică a celor mai avantajoase preţuri şi condiţii de contractare.

Avantajele sunt multiple: economisiri importante, uşurinţă în gestionarea facturilor şi acces la alternativele ecologice şi inovaţiile dezvoltate de furnizori.

România are un potenţial mare în ceea ce priveşte sursele de energie regenerabilă, iar investiţiile din domeniu îl demonstrează, AIK Energy fiind activ în proiectele de investiţii care au ca scop protejarea mediului şi îmbunătăţirea stilului de viaţă al consumatorilor.

“Suntem liberi să alegem. Să alegem orice şi oricând: drumul cel mai scurt, locul cel mai frumos, oamenii cei mai buni, dar şi preţul cel mai mic”, au concluzionat reprezentanţii AIK Energy.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii