Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

Ana Birchall, fost ministru al Justiţiei, devine Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale la Nuclearelectrica

11
26 Jan 2022 19:35:09
Autor: Melania Agiu
Foto: Facebook Ana Birchal
Foto: Facebook Ana Birchal

Ana Birchall va ocupa funcţia de reprezentant special pentru proiecte strategice şi relaţii internaţionale în cadrul companiei de energie Nuclearelectrica, potrivit unui raport publicat, miercuri, de Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

„Nuclearelectrica anunţă ca doamna Ana Birchall se alătura echipei Nuclearelectrica în calitate de Special Envoy for Strategic and International affairs (Reprezentant Special pentru Proiecte Strategice şi Relatii Internaţionale).
Rolul doamnei Birchall va fi de a contribui la eforturile Nuclearelectrica de a promova proiectele strategice pe care compania le are în desfăşurare în special în cadrul parteneriatului nord-american în domeniul energiei şi securităţii energetice, precum şi în cadrul altor parteneriate strategice.”, arată datele transmise de BVB.
 
Cu o experienţă de peste 20 de ani în drept, politică externă şi relaţii internaţionale, Ana Birchall este licenţiată în drept la Universitatea Bucureşti, şi deţine masterat şi doctorat în drept la Yale Law School, SUA. înainte de a reveni acasă, Ana Birchall a lucrat pe Wall Street, New York City, SUA, în calitate de avocat în cadrul uneia dintre cele mai mari firme de avocatură din lume. Din 2003, ea s-a alăturat echipei Ministerului Afacerilor Externe, promovând interesele Romaniei de integrare în NATO şi aderare la UE.
 
Ulterior, Ana Birchall a decis să se implice în viaţa politică, deţinând funcţia de vicepremier pentru Parteneriatele Strategice ale României, ministru al Justiţiei, ministru delegat pentru Afaceri Europene, înalt reprezentant al Guvernului pentru relaţia cu SUA şi Afaceri Europene, deputat în Parlamentul României, preşedinte al Comisiei pentru Afaceri Europene din Camera Deputaţilor, preşedinte al Comisiei Speciale pentru Preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene, preşedinte al Delegaţiei Parlamentului României la OSCE.
 
„Sunt onorată să mă alătur echipei Nuclearelectrica, contribuind astfel la implementarea proiectelor pe care le-am promovat în domeniul energiei în calitate de vicepremier, în special în cadrul parteneriatului strategic nord-american. Dezvoltarea Unităţilor 3 şi 4 de la Cernavodă, precum şi oportunitatea implementării reactoarelor modulare mici în România în parteneriat cu SUA, folosind astfel cei peste 25 de ani de experienţă ai Nuclearelectrica în industria nucleară, sunt proiecte majore atât pentru asigurarea independenţei energetice a României, cât şi pentru punerea în valoare a potenţialului strategic pe care România îl are în acest domeniu.
 
România are toate premisele pentru a deveni un hub şi lider regional pentru dezvoltarea şi implementarea reactoarelor modulare mici, dar şi exportator de energie curată, cu zero emisii de CO2, contribuind esenţial la securitatea energetică a regiunii noastre", a declarat Ana Birchall.
 
La rândul său, Cosmin Ghiţă, CEO Nuclearelectrica, a menţionat că, în calitate de reprezentant special pentru Proiecte Strategice şi Relaţii Internaţionale, Ana Birchall va sprijini, prin experienţa acumulată internaţional, cooperarea cu partenerii internaţionali strategici în dezvoltarea şi implementarea proiectelor de investiţii ale Nuclearelectrica.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

11 Comentarii

imacandi
26.01.2022, 19:58:55

doamna aceasta,frumoasa de altfel, a ajuns cumva ca Dan Sova.ala era ministrul "Marilor Proiecte'...doamna e reprezentatnt "Proiecte strategice".Avem noi romanii o atractie sio afinitate catre titluri bombastice. din pacate nu a lamurit nimeni cum a fost cu acel filmulet in care se presupune ca era distinsa doamna executand o felatie unui mahar psd-ist(ala cu Mihaela,dragostea mea), fapt ce a propulsat-o catre varfurile statului roman.in rest,numai de bine

0 (6 voturi)
Mapsi Mapsi
26.01.2022, 22:26:31

Ziariștii de la Adevărul pleacă pe fentă și scriu că doamna e licențiată în drept la Universitatea București (cum a scris și doamna în CV) De fapt doamna e absolventă de particulară (Nicolae Titulescu) iar în 1996 particularele nu aveau dreptul de a organiza examenul de final (licența). Aceasta se putea susține doar la universități de stat. Deci doamna doar și-a susținut examenul de licență la Universitatea București. Asta nu o face absolventă a Universității. Pe diploma ei tot Nicolae Titulescu e trecută în dreptul insituției de învățământ superior. A avut totuși grijă să-și albească studiile cu niște mastere și cică și un doctorat pe la Yale.A se reține că în 1992 sau 1992 câteva sute de elevi au intrat la Facultatea de Drept a Universității București înaintea doamnei Birchall. Că doar nu își închipuie cineva că a ales Nicolae Titulescu pentru renumele și tradiția instituției construită cu trudă timp de 365 sau 730 de zile.

+1 (3 voturi)
Ilie de la sculărie™
26.01.2022, 20:49:37

De desteapta.. e frumoasa.

+9 (13 voturi)
kitty kat
26.01.2022, 21:16:40

Leafa ei strategicå n-o specificati?

0 (2 voturi)
un motan intransigent
26.01.2022, 21:53:31

Oftigosilor! Va roade invidia, hai? E frumoasa, e desteapta si-i si maritata bine. Are si bani, are tot ce-i trebuie, ce mai! Era sa uit: e si bine vazuta de partenerul strategic.

-9 (15 voturi)

Vezi toate comentariile (11)

Modifică Setările