Ştiri economice

articolul anterior articolul urmator

ANAF a început controalele la marii contribuabili

0
21 Oct 2021 15:05:28
Autor: Afrodita Cicovschi

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic.

 Companiile care nu şi-au conectat aparatele de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic au fost amendate
 
"Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a demarat 100 de acţiuni de control la operatori economici, pentru a verifica modul de conformare în ceea ce priveşte conectarea tuturor aparatelor de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic, achiziţionate şi utilizate de către aceştia. La operatorii economici unde au fost finalizate verificările, inspectorii ANAF au constatat că 87% dintre aceştia s-au conformat, iar pentru ceilalţi care nu au realizat conectarea, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale, conform legislaţiei în vigoare", anunţă ANAF, fără a preciza valoarea contravenţiilor.
 
Termenul limită pentru conectarea caselor de marcat la serverul ANAF este data de 30 noiembrie 2021. Acest termen nu va fi prelungit.
 
Pe portalul ANAF, contribuabilii pot accesa informaţii detaliate despre conectare (Legislaţia, Ghidul conectării, evidenţa AMEF).
 
"Acţiunile de control derulate de ANAF având această tematică, vor continua în perioada următoare atât în scopul prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, cât şi pentru a asigura un mediu concurenţial corespunzător", mai arată ANAF.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările